4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εβδομάδα για την οικογενειακή ζωή: αφιέρωμα στο διαδίκτυο

Ισπανία – «Διαδίκτυο, ένα νέο μέλος στο σπίτι»: αυτό είναι το θέμα της ΧΙΙ εβδομάδας για την οικογενειακή ζωή που διοργανώσε η Αντιπροσωπεία για την Ποιμαντική της Οικογένειας της μητρόπολης Ourense, της Ισπανίας. Πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως και τις 19 Απριλίου σε αρκετές ενορίες και συμβούλια της μητρόπολης, όπου πολλά παντρεμένα ζευγάρια ασχολήθηκαν με το θέμα της φετινής χρονιάς. Έτσι, κάθε επισκοπή φιλοξένησε συναντήσεις με συζητήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συν μία τελική συνάντηση, την Παρασκευή 17 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού με θέμα «Οι προκλήσεις της ΤΠΕ» (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας), υπό την προεδρία του Antonio Gutiérrez González, δημοσιογράφου του Radio Galega. Η εβδομάδα για την οικογένεια ολοκληρώθηκε με την Ημέρα Οικογένειας, την Κυριακή 19 Απριλίου, με τις οικογένειες να πηγαίνουν όλες μαζί για προσκύνημα στο Ιερό των Θαυμάτων, όπου ο επίσκοπος, σεβασμιότατος José Leonardo Lemos Montanet, τέλεσε την Θεία λειτουργία.

Προηγούμενο Άρθρο

Αθήνα: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδας καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου

Επόμενο Άρθρο

Ημερίδα για την οικογένεια, την Εκκλησία και τα Μέσα Κοινωνικής Επικοινωνίας

You might be interested in …

Προτροπή του πάπα Φραγκίσκου για ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ενώ αναγνωρίζει τα οφέλη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, ο πάπας Φραγκίσκος σημειώνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη εγείρει σοβαρά ερωτήματα και πρέπει να χρησιμοποιείται ηθικά και υπεύθυνα για την προώθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και […]

“Inter Minrifica” 50 χρόνια μετά

Ήταν 4 Δεκεμβρίου 1963, πριν από μισό αιώνα, όταν είχαν εγκριθεί τα δύο πρώτα διατάγματα της Δεύτερης Συνόδου του Βατικανού. Τα έγγραφα ήταν το “Περί Εκκλησίας”, επικεντρωμένο στην Θεία Λατρεία και το “Inter Minrifica”, επικεντρωμένο […]

Πάπας Φραγκίσκος: στους εφημερίους του Στέλλα Μάρις, «διπλασιάστε τις προσπάθειές σας» για να αντιμετωπίσετε την «παράνομη διακίνηση, την καταναγκαστική εργασία και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

 «Ενθαρρύνω όλους τους εφημερίους και τους εθελοντές του Στέλλα Μάρις να διπλασιάσουν τις προσπάθειές σας για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που είναι πάρα πολύ συχνά ο καρπός της ανθρώπινης απληστίας».