21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ημερίδα για την οικογένεια, την Εκκλησία και τα Μέσα Κοινωνικής Επικοινωνίας

Αυστρία – Οκτώ ώρες ανταλλαγής απόψεων θα βιώσει η Εκκλησία της  Αυστρίας στη Βιέννη στις 20 Απριλίου, στην πρώτη εθνική ημερίδα της σχετικά με τη σχέση μεταξύ των οικογενειών, των μέσων ενημέρωσης και της Εκκλησίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν αναλάβει το Γραφείο Τύπου της Συνόδου των Επισκόπων της Αυστρίας, το καθολικό πρακτορείο kathpress.at, ο Σύνδεσμος Καθολικού Τύπου, καθώς και ο  Σύλλογος Καθολικών Οικογενειών της Αυστρίας. Οι εργασίες θα επικεντρωθούν στο θέμα «οικογένεια, μεταξύ εκκλησιαστικής διδασκαλιας και μιντιακής πραγματικότητας».

Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου στην πορεία προς την Παγκόσμια Ημέρα για την Κοινωνική Επικοινωνία, «Επικοινωνώντας την οικογένεια: ένα προνομιούχο περιβάλλον συνάντησης στην προσφορά της αγάπης», και την Σύνοδο για την Οικογένεια τον επόμενο Οκτώβριο. Οι διοργανωτές θα προσφέρουν μια ευκαιρία προβληματισμού και γνώσης σε όλους τους επαγγελματίες και εκείνους που ασχολούνται με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τις οικογένειες σε εκκλησιαστικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Paul  Wuthe, εκπρόσωπο τύπου της Συνόδου των Επισκόπων και κύριο εμπνευστή της συνάντησης, «πρέπει να έχουμε επίγνωση της σημασίας της επικοινωνίας της εικόνας της οικογένειας στα μέσα κοινωνικής επικοινωνίας». Είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε, όπως λέει ο κ. Wuthe, «ποια είναι η εικόνα της οικογένειας στα μέσα ενημέρωσης, και πώς μπορεί η Εκκλησία να βοηθήσει το χριστιανικό ιδεώδες της οικογένειας να παραμείνει στα μέσα κοινωνικής επικοινωνίας».

Προηγούμενο Άρθρο

Εβδομάδα για την οικογενειακή ζωή: αφιέρωμα στο διαδίκτυο

Επόμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα του Επισκόπου Γρατιανουπόλεως Δημητρίου προς τους πιστούς της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας

You might be interested in …

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγές είναι μια ένδειξη της ανθρωπιάς μας

Λίγο μετά την άφιξή του στην Ουγκάντα, τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική  μετά την Κένυα ο Άγιος Πατέρας απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία μια και τα μέλη του διπλωματικού σώματος εξήρε την χώρα […]