28 Ιουνίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εκδρομή της Κάριτας Αθήνας στη Νεμέα, Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο και κοπή της πίτας του Τομέα Τρίτης Ηλικίας

«Στα βήματα του Ηρακλή & της Οινογευσίας»

Εκδρομή της Κάριτας Αθήνας στη Νεμέα, Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

και κοπή της πίτας του Τομέα Τρίτης Ηλικίας

 

Επίσκεψη/ξενάγηση στην Αρχαία Νεμέα και στο γνωστό οινοποιείο «Κτήμα Παλυβού», Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τομέα Τρίτης Ηλικίας διοργανώνει η Κάριτας Αθήνας, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019!

Ο κύριος προορισμός της εκδρομής αποτελούσε γνωστή πόλη της αρχαιότητας, κυρίως από το μυθικό λιοντάρι, που σκότωσε ο Ηρακλής και θεωρείται ο πρώτος από τους 12 άθλους του.

Στην ξενάγηση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους περίφημους θησαυρούς των Αηδονιών, που είναι τα κύρια εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεμέας (συλλογή αγγείων και κοσμημάτων από το μεγαλύτερο σύμπλεγμα λαξευτών μυκηναϊκών τάφων της Ελλάδας, στο χωριό Αηδόνια), τον επιβλητικό ναό του Νεμείου Διός και το Αρχαίο Στάδιο, το πιο καλοδιατηρημένο του αρχαίου κόσμου, όπου κάθε δύο χρόνια διεξάγονταν οι πανελλήνιοι αθλητικοί αγώνες «Νέμεα», από το 573 π.Χ.

Η αναβίωση τους, μετά από 2.300 χρόνια, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1996. Θεωρείται παγκόσμια αθλητική γιορτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια κι επιχειρεί να αποκαταστήσει αυθεντικά τη σύνδεση του σήμερα με το αρχαίο ελληνικό αθλητικό ιδεώδες.

Άτομα ηλικίας 12 έως …88 χρόνων, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας και επιδόσεων, απαλλαγμένα από το άγχος της πρωτιάς ή της διάκρισης, συμμετέχουν ως αθλητές, νοιώθοντας την αίσθηση της συναδέλφωσης λαών και ανθρώπων, καθώς και το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ενός από τα 17 ξένα ινστιτούτα που λειτουργούν στην Ελλάδα με σκοπό τη συστηματική μελέτη του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα), του «Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων» και του Προέδρου του, καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Berkley, κ. Stephen Miller. Χάρη στην επιμονή του τελευταίου (1974-1991) η αρχαιολογική σκαπάνη ανέδειξε το Στάδιο, όπου πραγματοποιείτο η πανελλήνια αυτή γιορτή προς τιμή του Διός. Η Έβδομη Νεμεάδα έχει προγραμματιστεί για τις 26-28 Ιουνίου 2020.

Ο οινοτουρισμός στους δρόμους του κρασιού της Κορινθίας είναι ονομαστός. Ο τόπος έχει κατακτήσει την «Ονομασία Προέλευσης» για την σημαντικότερη ίσως ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργήτικο! Έτσι, ο τρίτος σταθμός της εκδρομής περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο «Κτήμα Παλυβού», -που λειτουργεί από το 1995 κι έχει στην ιδιοκτησία του έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες στη ζώνη της Νεμέας-, απολαμβάνοντας τη γευστική δοκιμή κρασιών από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.

Στη συνέχεια, στο εστιατόριο «Η Παραδοσιακή κουζίνα της Μάγδας» στην πλατεία Ηρώων στο κέντρο της πόλης, θα έχει στρωθεί τραπέζι με τοπικές πελοποννησιακές λιχουδιές και κρασί της περιοχής για το γεύμα, πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

Η πρόσβαση/μεταφορά θα γίνει με πούλμαν που θα εξυπηρετήσει τις ενορίες της εκκλησιαστικής μας επαρχίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο κεντρικό γραφείο της Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9, τηλ: 210 3626186, από τις 08.30-14.30) με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 24/1/2018.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής 54 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή κατ΄άτομο: 25€. Περιλαμβάνεται η μεταφορά, η είσοδος και η ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο της Νεμέας και το Στάδιο, το Οινοποιείο «Κτήμα Παλυβού» με οινογευσία, καθώς και το γεύμα με κρασί στην τοπική ταβέρνα.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κάριτας Αθήνας δίπλα στους αστέγους τις γιορτινές ημέρες

Επόμενο Άρθρο

Κατάστημα ειδών δώρων άνοιξε ωφελούμενος της Κάριτας Αθήνας

You might be interested in …

Κατάστημα ειδών δώρων άνοιξε ωφελούμενος της Κάριτας Αθήνας

Κατάστημα ειδών δώρων και διακόσμησης με τίτλο Ilias Art Gifts άνοιξε ο κ. Ηλίας Κυριαζίδης, στην οδό Πανόρμου 49 στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας, ως ωφελούμενος του Προγράμματος Μικροεπιχειρηματικότητας, που υλοποιείται από […]

Επέτειος 30 χρόνων από την ίδρυση της Κάριτας Ευρώπης

Στις 5 Δεκεμβρίου, η Κάριτας Ευρώπης γιόρτασε τα 30στά της γενέθλια σε μικρή τελετή που έγινε στις Βρυξέλλες, στο «Chapel d’ Europe». Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της Κάριτας, πατέρα Michael Landau. Ακολούθησαν […]