20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ελληνική Καθ. Εξαρχία : ΕΒΔΟΜΑΔΑ ειδικών δεήσεων υπέρ της των πάντων Ενώσεως

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΧΙΑ – Ενορία ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ-Αχαρνών 246

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ειδικών δεήσεων υπέρ της των πάντων Ενώσεως

Οι κατά μήνα Ιανουάριο ειδικές πανχριστιανικές Δεήσεις υπέρ της των πάντων ενώσεως συνεχίζονται. Οι ανθρώπινοι απολογισμοί των δεήσεών μας, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία έτη, ίσως μας φαίνονται μέτριοι ή και μηδενικοί. Δεν μας τονώνουν το ηθικό. Ενίοτε απογοητεύουν.

  • «Κοπιάσαμε, και δεν επιάσαμε τίποτε» «Ρίξετε το δίχτυ»…

«Και δεν δυνήθηκαν να σύρουν το δίχτυ από το πλήθος των ιχθύων» (Ιω. κα’ 5-11). Αυτό αποδεικνύει ότι η ψαριά δεν ήταν αποτέλεσμα της όποιας προσπάθειας των μαθητών, αλλ’ αποδείχθηκε πρωτοβουλία και ειδική ενέργεια του Διδασκάλου.

Από τον Θεό, λοιπόν, θα περιμένουμε –όπως και όταν Εκείνος θελήσει– την απαραίτητη για την Εκκλησία χάρη «ίνα ώμεν εν». Τούτο δεν εντάσσεται στο χρονοδιάγραμμα των ανθρωπίνων υπολογισμών. Θα είναι από Θεού έκπληξη για όλους τους χριστιανούς. Στο μεταξύ, ο Κύριος πρέπει να μας βρει στο υπερώο της προσευχητικής ετοιμότητας. Να κρατούμε το «δίχτυ». Με αυτό το πνεύμα, επιμένουμε στην ανάγκη αυτών των ειδικών προσευχών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  • Ελάτε, λοιπόν, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ώρα 6 μ.μ. στην δική μας δέηση υπέρ του διαλόγου μεταστροφής των χριστιανών στο θέλημα του αγωνιούντος Λυτρωτού, ίνα πάντες εν ώμεν, ίνα ο κόσμος πιστεύση, ίνα δοξασθή του όνομα του Θεού Πατέρα (Ιω. ιζ΄). Θα ακολουθήσει ομιλία.

Με οδηγό τους πόθους όλων όσοι προηγήθηκαν στην θεμελίωση της συμφιλιωτικής δυνάμεως του αδελφικού διαλόγου των χριστιανών, η ενορία μας επέλεξε ως θέμα της οικουμενικής περισυλλογής μας τα

«100 χρόνια από την γέννηση του μακαριστού Ιεράρχου Υακίνθου»

Ο γνωστός δεινός και ειλικρινής ορθόδοξος ομιλητής καθηγητής κ. Ιωάννης Δρούλιας με την σμίλη της γραφίδος και του λόγου του, θα «προβάλει» στην μνήμη μας την εκκλησιαστική διακονία του εν Κυρίω κοιμηθέντος Επισκόπου και θα ψηλαφήσει την ενωτική αγωνία του.

Ο εφημέριος

π. Στέφανος

Αθήνα 01.01.2012

Προηγούμενο Άρθρο

Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας Θεσσαλονίκης, Απολογισμός 2011

Επόμενο Άρθρο

Αθήνα : Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών

You might be interested in …

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Θείας Προνοίας «Η ΒΗΘΑΝΙΑ»

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2013   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΧΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ 246    –   112 53  ΑΘΗΝΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Γνωστοποιούμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η  Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Θείας Προνοίας «Η ΒΗΘΑΝΙΑ» που λειτουργεί στη Νέα […]

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Δημητρίου, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013   ΕΟΡΤΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΡΑΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΡΧΙΑΣ Αγαπητοί μου αδελφοί,