5 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εορτή Αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, προστάτη των Λασαλιανών σχολείων, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, τελέστηκε με μεγάλη λαμπρότητα, Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Παύλου Πειραιά. Χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, π. Θεόδωρος Κοντίδης, ο εφημέριος της Καθολικής Ενορίας του Αγίου Παύλου Πειραιά, π. Ιωάννης Πάτσης και ο π. Σωτήριος Μαυροφίδης. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι διευθύνσεις, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint-Paul» και του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου «Δελασάλ» του Αλίμου, η διεύθυνση και εκπαιδευτικοί της Σχολής Ουρσουλινών, μοναχές από την Κοινότητα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, μοναχοί εκπρόσωποι της Κοινότητας των μαριανών Αδελφών, η πρόεδρος των Ελληνογαλλικών σχολείων Ελλάδας, κ. Μαρία Κοκκαλάκη και άλλοι επίσημοι.

Την τελετή «έντυσε» μουσικά το φωνητικό σύνολο «Manus Aperte».

Μετά το τέλος της τελετής, ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Saint-Paul – Δελασάλ» κ. Αντώνης Ρηγούτσος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όσους εργάζονται στα Λασαλιανά σχολεία της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα. 

Εκδηλώσεις για τη γιορτή του Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ διοργανώθηκαν και στα υπόλοιπα Λασαλιανά σχολεία της Ελλάδας, το Κολέγιο «Δελασάλ» της Θεσσαλονίκης, τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ της Σύρου και τη Σχολή Ουρσουλινών.

Προηγούμενο Άρθρο

«Μόνο οδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα μπορούμε να προσευχηθούμε», του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Ο Matteo Fadda νέος Γενικός Υπεύθυνος της Κοινότητας πάπας Ιωάννης 23ος

You might be interested in …

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012 του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικόλαου   Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής   Η φετινή Εορτή των Χριστουγέννων τελείται κατά τη διάρκεια του «Έτους της πίστεως», κατά το […]

Τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνιο Σιγάλα (1890-1981), καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο των Πατέρων Ιησουιτών του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών σας προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνιο Σιγάλα (1890-1981), καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 14 Δεκεμβρίου με αφορμή την ολοκλήρωση της ταξινόμησης […]