20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Matteo Fadda νέος Γενικός Υπεύθυνος της Κοινότητας πάπας Ιωάννης 23ος

Η “Κοινότητα ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 23ος”, η οποία έχει παρουσία και στην Αθήνα (Νέος Κόσμος), εξέλεξε το νέο Διεθνή Υπεύθυνό της, την Κυριακή 28-5-23, στη Γενική της Συνέλευση, στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Είναι ο Matteo Fadda, 50 ετών από το Τορίνο, παντρεμένος με την Carla και γονείς 4 παιδιών. Στο σπίτι – οικογένειά τους φιλοξενούν ανάδοχα παιδιά και άτομα χωρίς οικογένεια, ενώ ο Matteo, ως τώρα, εκτός από υπεύθυνος για την περιφέρεια της Λιγουρίας, είναι υπεύθυνος του Ειρηνευτικού Σώματος της Οργάνωσης «Operazione Colomba», που δρα σε εμπόλεμες περιοχές και της αναπτυξιακής ΜΚΟ «Condivisione fra I Popoli» που διαχειρίζεται έργα στο εξωτερικό. Έλαβε το 60% των ψήφων των 203 ψηφισάντων.

Διαδέχεται τον από 15ετίας Υπεύθυνο, 63χρονο Giovanni Raimonda, μετά την πρόσφατη απόφαση της Αγίας Έδρας, σύμφωνα με την οποία   οι υπεύθυνοι των Διεθνών Καθολικών Λαϊκών Κινημάτων θα παραμένουν στη διεύθυνση αυτών ως 2 θητείες και 10 χρόνια συνολικά.

Η Κοινότητα ιδρύθηκε το 1968 από τον Ιταλό ιερέα don Oreste Benzi, με σκοπό να βοηθήσει φτωχούς, περιθωριοποιημένους, πρόσφυγες, θύματα trafficking και ναρκωτικών, αστέγους και όσους ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας να ξαναενταχθούν σε αυτή.

Δραστηριοποιείται σε 43 χώρες, με πάνω από 40.000 άτομα να μοιράζονται το καθημερινό φαγητό σε διάφορες δράσεις. Στα 488 σπίτια – οικογένειες φιλοξενούνται 4300 άτομα. Έχει δημιουργήσει 35 νομικά πρόσωπα, 15 από τα οποία είναι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί.

Ευχόμενοι καλή αρχή στο νέο Γενικό Υπεύθυνο, θυμίζουμε τον καθημερινό αγώνα του ζευγαριού Φιλίππου και Φαμπιόλας, υπευθύνων του Σπιτιού – Οικογένειας της Κοινότητας στον Νέο Κόσμο, να βοηθούν ανθρώπους σε ανάγκη και ιδιαίτερα νέα παιδιά, πρόσφυγες και αστέγους στο δρόμο.

                     Πληροφορίες και φωτογραφία από πρακτορείο ANSΑ

                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Εορτή Αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ

Επόμενο Άρθρο

Ιταλία: Don Lorenzo Milani (27-5-1923/26-6-1967)

You might be interested in …

Νέες τραγωδίες με μετανάστες στο Τέξας και στα σύνορα της Ισπανίας

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη συμπαράστασή του στα θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Σαν Αντόνιο του Τέξας των ΗΠΑ. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό, […]

Ποντιφικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα στη Ρώμη

Όποιος έχει επισκεφθεί τη Ρώμη σίγουρα έχει διαπιστώσει ότι διαθέτει δεκάδες «εκκλησιαστικές» σχολές, συχνά ιδιοκτησίας μοναχικών ταγμάτων. Σε αυτές ιεροσπουδαστές, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, αλλά και λαϊκοί, από όλο τον κόσμο, σπουδάζουν θεολογία, φιλοσοφία, δίκαιο, […]

Δημιουργώντας γέφυρες, όχι τοίχους

Οι κοσμογονικές αλλαγές στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης απαιτούν μια ανανεωμένη «δέσμευση για την προώθηση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, της νομιμότητας και της εκπαιδευτικής συνυπευθυνότητας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας […]