20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εορτή της Αγίας Τριάδας στην Παλλήνη

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, Εορτή της Αγίας Τριάδας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών οργάνωσε, στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλλήνη Αττικής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στις 7 το απόγευμα από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρο Κοντίδη και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης π. Αλέκος Ψάλτης, ο Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου π. Javier Perez-Victoria, ο πρώην Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου π. Αντρέας Βουτσίνος και ο βοηθός Εφημερίου Αγίου Λουκά π. Jose Ikongo.

Λόγω της πανδημίας του Covid είχαμε 3 χρόνια να συγκεντρωθούμε στον Ιερό αυτό χώρο και ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που παρατηρήσαμε ότι αργά αλλά σταθερά οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του προχωρούν, με την βοήθειά Του, ικανοποιητικά.

Οι 3 Ιερείς που ήταν και είναι, Εφημέριοι του Αγίου Λουκά, με την βοήθεια αρκετών λαϊκών, είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν αρκετές καρέκλες και πάγκους, ώστε όσοι προσήλθαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας να μπορέσουν να καθίσουν.

Οι οργανωτές είχαν φροντίσει ακόμα και για τους ύμνους της ημέρας, φέρνοντας και αρμόνιο, οπότε όλο το εκκλησίασμα αποτέλεσε την χορωδία της Θείας Λειτουργίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος τόνισε μεταξύ άλλων, την σημασία της Αγίας Τριάδος στην ζωή κάθε Χριστιανού.

Ο Θεός είναι Αγάπη και πως θα ήταν Αγάπη, αν δεν υπήρχε η Αγία Τριάδα.

Η αρμονία ανάμεσα στον Πατέρα, στον Υιό και στο Άγιο Πνεύμα, πρέπει να είναι και η αρμονία της ζωής μας, η αρμονία ανάμεσα στον καθένα από εμάς και στην κοινότητα στην οποίο ζούμε, είτε είναι η Οικογένεια, είτε είναι η Ενορία, είτε είναι η εργασία.

Να προσπαθούμε να μην υψώνουμε τον εαυτό μας μόνο, και να είμαστε ταπεινοί, φροντίζοντας για την ενότητα της κοινότητας.

Ολοκλήρωσε ο Σεβασμιότατος ζητώντας από τον Θεό να μας δώσει την Χάρη όλη η Εκκλησία Του και κάθε Ενορία μας να εμπνέεται από την Αγάπη Του!!!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου, ένα μικρό κέρασμα μας επέτρεψε να ανταλλάξουμε ευχές και να εκφράσουμε την αισιοδοξία μας, ότι η πρόνοια του Κυρίου θα φροντίσει γρήγορα, πολύ γρήγορα να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.

«Όταν έλθει Εκείνος, το πνεύμα της αλήθειας θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια» (Ιω.16,13)

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Με την Ευκαιρία της Λιτανείας της Αγίας Δωρεάς

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση : «Η στάση των Ελλήνων Καθολικών κατά την Επανάσταση του 1821»

You might be interested in …

Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών: Διαδικτυακές μεταδόσεις της Μ. Εβδομάδας

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ   Οι ιεροτελεστίες της Μεγάλης Εβδομάδας, στις οποίες θα προΐσταται ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός, θα γίνονται στον Ενοριακό Ι. Καθολικό Ναό Αγ. Παύλου στον Πειραιά, και θα μεταδίδονται ζωντανά από […]

Ενορία Αγ. Πάυλου: Εορτή Χριστού Βασιλέως και Ευλογία Εκκλησιαστικού Οργάνου

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε, η εορτή του Χριστού Βασιλέως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Καθολικό Ναό “Άγιος Παύλος“ Πειραιώς! Όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του Αποστολικού Επιτετραμμένου του Αγίου Πατέρα Πάπα […]

Διεθνής Διαγωνισμός για Α.Μ.Ε.Α.

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο Πρώτος Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, 12 4 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών […]