17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στα Ταμπούρια του Πειραιά

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου   2017  στις 7 το απόγευμα, η Ενορία του Αγίου Παύλου Πειραιά τίμησε με κάθε Επισημότητα και Μεγαλοπρέπεια την Εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στα Ταμπούρια του Πειραιά.

 

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης στις 6.30 απαγγείλαμε το Άγιο  Ροδάριο και στις 7 άρχισε η Επίσημη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν

ο π. Ιωάννης Πάτσης Εφημέριος Αγίου Παύλου Πειραιά

ο π. Κρίστιαν Γκασπάλ Εφημέριος Αγίων Αποστόλων Βούλας

ο π. Ιωάννης Βαρθαλίτης Εφημέριος Ευαγγελισμού Καλλιθέας

ο π. Franco Macrì Εφημέριος Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω

ο π.Σωτήρης Μαυροφίδης, ο π. Aimilio Garcia

και ο Μόνιμος Διάκονος της Αρχιεπισκοπής π.Δημήτρης Αλτουβάς.

  

Παρόντες πολλοί Μοναχοί όλων των Μοναχικών Ταγμάτων της Αρχιεπισκοπής  και εκατοντάδες πιστοί από όλες τις Ενορίες της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά όχι μόνο το χώρο του Ιερού Ναού  αλλά και το προαύλιο και το δρόμο εμπρός από τον Ιερό Ναό.

 

Όλοι συγκινημένοι, με τα μάτια στην Παναγιά μας, την ευχαριστήσαμε για όσα πολλά μας έχει δώσει και μας δίνει κάθε στιγμή της ζωής μας και ζητήσαμε τη χάρη Της και την προστασία Της!!!

 

Θεία Βασίλισσα των ουρανών

Άκου την δέηση των Χριστιανών

Στρέψε το βλέμμα Σου κάτω στη γη

Ω Ευσπλαχνίας κι Αγάπης πηγή.

 

Χορωδία φυσικά, ήταν όχι μόνο τα μέλη της χορωδίας της Ενορίας Πειραιά, αλλά το σύνολο των Ευλαβών παρισταμένων πιστών. Οι φωνές όλων έψαλλαν Ευλαβικά προς Εκείνη, ζητώντας ταπεινά την καθημερινή Ευλογία Της…

 

Στη σκέπη Σου προστρέχουμε Μαρία

Γλυκιά Φανερωμένη Παναγιά

Με Πίστη Θεοτόκε σ’ Ανυμνούμε

Τη Χάρη Σου ζητούμε ταπεινά.

 

Ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ιωάννης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της Παναγίας στη ζωή μας.

Είναι συγκινητικό, είπε ο π.Γιάννης, κάθε χρόνο τέτοια μέρα να γεμίζει ο Ιερός Ναός από Ευλαβείς που έρχονται από όλα τα μέρη της Αθήνας, για να προσευχηθούμε, για να ευχαριστήσουμε το Θεό για το μεγάλο δώρο που μας έκανε, διαλέγοντας την Παναγία να έλθει επάνω στη γη και να λάβει την ανθρώπινη σάρκα.

 Η Μαρία είναι η Μάνα που φροντίζει κάθε άνθρωπο, είναι Εκείνη που φανερώνεται συνέχεια σε όποιο μέρος της γης και αν πάμε. Φανερώνεται στο υποσυνείδητο κάθε ανθρώπου, όταν πολλοί από εμάς λέμε, «είδα στον ύπνο μου την Παναγία».

Είναι το πρόσωπο της Πίστης με την ανθρώπινη σάρκα, που έρχεται κοντά μας, βρίσκεται δίπλα μας, πηγαίνει μπροστά για να μας οδηγήσει σε ένα δρόμο μακρύ, που είναι ο δρόμος της Σωτηρίας κάθε ανθρώπου και που οδηγεί κοντά στον αγαπητό της Υιό, Αυτόν που κυοφόρησε μέσα στα σπλάχνα της,

 Αυτόν που ήλθε πάνω σε αυτή τη γη για να σώσει το ανθρώπινο γένος, Αυτόν που μας έπλασε, Αυτόν που μας έσωσε, Αυτόν που μας φωτίζει, Αυτόν που μας περιμένει κάθε στιγμή με την πόρτα ανοιχτή, με τα χέρια Του ανοιχτά για να μας δεχτεί κοντά Του.

 Χωρίς Εκείνον , χωρίς Εκείνη, δεν μπορούμε να ζήσουμε, για αυτό και τόσες φορές στην καθημερινή μας ζωή, ζητούμε την βοήθειά Του, την βοήθειά Της…

Αγία Μαρία Θεοτόκε Παρακάλει για εμάς τους αμαρτωλούς,

τώρα και στην ώρα του θανάτου μας, για να μπορέσουμε περνώντας από αυτή τη ζωή, να συναντήσουμε Τον Υιόν Της ΑΜΗΝ!!!

 

  

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Ιωάννης ευλόγησε τους άρτους  και ακολούθησε η περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας, με τη λιτανεία των κεριών, στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.

 Όλοι μαζί ,συνεχίσαμε με μια φωνή να ψάλλουμε προς Εκείνη…

 Μάννα Γλυκειά μείνε πάντα μαζί μας

Σε κάθε μια του κινδύνου στιγμή

 Αλλά και…

 Ω! Χαίρε Άχραντη Παρθένα,

Λαμπρό μ’Αστέρι Φωτεινό,

Με πίστη Δέομαι σε Σένα,

Μη μ’αφήσεις, πια να πονώ.

Αλλά και…

Ω! Τι αρμονία ψυχής η φωνή,

Υμνούσα Μαρία εν τη προσευχή.

Χαίρε,Χαίρε,Χαίρε Μαρία

 

 Στην διάρκεια της περιφοράς έγιναν 3 στάσεις όπου απαγγείλαμε  ιδιαίτερες Δεήσεις στην Παναγία.

 Μετά το τέλος και της περιφοράς, ακολούθησε η  Ευλογία των Ιερέων και οι ευχαριστίες του Εφημερίου π.Ιωάννη, προς τους Ιερείς για την παρουσία τους, προς όσους πολλούς προετοίμασαν-βοήθησαν-συμπαραστάθηκαν-πρόσφεραν για την τελετή προς τιμή της Παναγιάς μας, αλλά και στους πολλούς ευλαβείς πιστούς για την παρουσία τους ευχόμενος να είμαστε όλοι μαζί εκεί, παρόντες κοντά Της  και το 2018.

 Ακολούθησε η προσκύνηση της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας από όλους μέσα στον Ιερό Ναό και το κέρασμα στην αυλή του Ιερού Ναού με Μαστίχα-Λουκούμι Συριανό και Άρτο.

 Στην προστασία σου καταφεύγουμε,

Αγία Μητέρα του Θεού.

Τις προσευχές μας μην τις απορρίψεις.

Στις ανάγκες μας βοήθησέ μας.

Απ’ όλους τους κινδύνους ελευθέρωσέ μας,

Παρθένε Υπερένδοξη κι Ευλογημένη.

 

 

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Εγκύκλιος Επιστολή της Ι. Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας για την θεωρία gender

Επόμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος ονόμασε νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα

You might be interested in …

sev_ath

Πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου Νικολάου

Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Χριστός ανέστη! Ύστερα από πνευματική πορεία σαράντα ημερών, η αγία Εκκλησία φθάνει στη Μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως, στο Πάσχα του Κυρίου. Σαν τον λαό του Θεού μέσα στην […]