2 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος ονόμασε νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα

 

Ο πάπας Φραγκίσκος ονόμασε  νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα το Σεβασμιότατο  Αρχιεπίσκοπο π. Savio Hon TAI-FAI, S.D.B.

Ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Savio Hon TAI-FAI,  γεννήθηκε  το έτος 1950 στο  Hong Kong.

Μετά  τις σπουδές του σε Σχολή των Σαλεσιανών Μοναχών, προέβη στους πρώτους μοναχικούς όρκους στις 15 Αυγούστου  1969, και  στους δια βίου όρκους στις  15 Αυγούστου  του 1975.

Στις 17  Ιουλίου του  1982 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στο  Hong Kong από τον Επίσκοπο  John Baptist Wu Cheng-chung (μετέπειτα Καρδινάλιο). Ανήκει στην Επαρχία των Σαλεσιανών της  Κίνας που συμπεριλαμβάνει το Hong Kong, το Macao και την Taiwan.

Έλαβε το πτυχίο στη Φιλοσοφία  στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου  και της διδακτορίας  της Θεολογίας στο Σαλεσιανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Του ανατέθηκαν σημαντικά καθήκοντα  στο εσωτερικό του μοναχικού τάγματος, όπως Γραμματέας της Μοναστικής Επαρχίας του Τάγματος.

Έγινε μέλος της Ποντιφικής Ακαδημίας της Θεολογίας  το έτος  1999 και συντονιστής της Γενικής Συνέλευσης  το 2002. Είναι μέλος της Διεθνούς  Θεολογικής Επιτροπής  από το έτος 2004. Είναι επίσης καθηγητής  της Θεολογίας  στην Ιερατική Σχολή του  Hong Kong, και συγγραφέας διαφόρων θεολογικών δημοσιεύσεων. Ήταν ο μεταφραστής στην Κινεζική γλώσσα της Κατήχησης της Καθολικής Εκκλησίας.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2010  ονομάστηκε από τον πάπα Βενέδικτο 16ο  Γραμματέας της Ρωμαϊκής Συνόδου για τον Ευαγγελισμό  των Εθνών και τιτουλάριος Αρχιεπίσκοπος της Sila. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος  στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από τον ίδιο τον Ποντίφικα και από τους Καρδιναλίους  Angelo Sodano και Tarcisio Bertone.

Από τις 6 Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου  του  2016 του ανατέθηκαν επίσης καθήκοντα Αποστολικού Τοποτηρητή με πλήρη δικαιώματα στην Αρχιεπισκοπή της Agaña.

Στο Νέο Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, ευχόμαστε το «καλώς να ορίσει» και  ο Κύριος να τον συνοδεύει στη νέα του Αποστολή, ώστε με όλες τους τις δυνάμεις και τα χαρίσματά του, να εργαστεί και να συνεργαστεί μαζί μας προς όφελος της Εκκλησίας μας και της Πατρίδας μας.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στα Ταμπούρια του Πειραιά

Επόμενο Άρθρο

Σχετικά με την ανησυχητική πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Καταλονία

You might be interested in …

Πάπας Φραγκίσκος: Μεταρρύθμιση της Κούρια για την ενίσχυση της χριστιανικής μαρτυρίας

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ο τελικός στόχος της μεταρρύθμισης της Ρωμαϊκής Curia είναι η μεγαλύτερη αρμονία στις εργασίες μεταξύ των υπηρεσιών της Αγίας Έδρας, για να επιτευχθεί μια πιο αποτελεσματική συνεργασία καθώς και η […]

Προστατέψτε το κοινό μας σπίτι, εκλιπαρεί ο Πάπας καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα μαστίζουν τον πλανήτη

Ο πάπας Φραγκίσκος στην κυριακάτικη ομιλία της προσευχής Άγγελος Κυρίου (Angelus) παρακάλεσε τα έθνη να «προστατεύσουν το κοινό μας σπίτι», εκφράζοντας την εγγύτητά του σε όσους υποφέρουν από ακραία κλιματικά φαινόμενα, καθώς πολλές χώρες βιώνουν […]

Ιερά Λείψανα Αγίου Πέτρου στην Κωνσταντινούπολη

  Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης που παρευρέθηκε στη Ρώμη για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε προχθές Σάββατο 29 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκος,  έμεινε  έκπληκτη. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας […]