19 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Εορτή του Αγίου Λουκά

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 η Ενορία του Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της Άγιο Λουκά τον Ευαγγελιστή.

Ταυτόχρονα εφέτος είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε μία μεγάλη ανακαίνιση που κάναμε στην εκκλησία μας και η οποία διήρκεσε σχεδόν 2 μήνες.

 

Στις 6.30 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών κ. Νικόλαο συμπαραστατουμένου από τον Ιεροδιάκονο της τοπικής μας Εκκλησίας π. Δημήτριο Αλτουβά και με συλλειτουργούς τον εφημέριο της Ενορίας μας π. Γιώργο Βαρθαλίτη, τον υπεφημέριο π. Νικόλαο Γαβαθά, τον εφημέριο του Αγίου Παύλου Πειραιά π. Ιωάννη Πάτση, τον Εφημέριο του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω π. Γιάννη Βουτσίνο, τον εφημέριο του Αγίου Φραγκίσκου Αγίων Αναργύρων π. Τζούλιο Γκραμένια, τον εφημέριο Αγίου Παύλου Κηφισιάς π. Αλμπέρτο Παΐμα, και τον π. Μάρκο Βιδάλη.

Ο Ιερός Ναός ήταν γεμάτος από πιστούς τόσο της Ενορίας μας όσο και από πολλές Ενορίες της Εκκλησιαστικής μας επαρχίας.

Παρούσες πολλές Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, των Αδελφών του Ελέους και των υπόλοιπων Καθολικών Ταγμάτων της επαρχίας μας.

Παρόντες και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Βλασόπουλος με μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του εκτός των άλλων τόνισε το έργο του Αγίου Λουκά πάνω στην Χριστιανική πίστη, το οποίο έχει μεγάλη σημασία σήμερα, αφού το έτος που ζούμε είναι Έτος Πίστεως, και μας παρότρυνε, ορμώμενοι από τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση, να προσπαθούμε, μέσω της πίστης μας και της μεσιτείας του Αγίου Λουκά, να ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές της ζωής μας.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη ανακαίνιση του Αγίου Λουκά και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτή, τόνισε ότι δεν αρκούν οι βελτιώσεις των οίκων του Κυρίου όσο η δική μας πίστη σε Εκείνον.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Λουκά στην ομώνυμη πλατεία μπροστά από τον Ιερό Ναό.

Εκεί αναπέμψαμε δέηση, όπου ζητήσαμε την προστασία του Αγίου Λουκά τόσο για την Ενορία μας, τις οικογένειές μας και την πόλη μας, της οποίας παραμένει πάντοτε προστάτης, όσο και για όλους τους ευλαβείς πιστούς των Ενοριών της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας που είναι πάντα κοντά μας.

Στο τέλος της τελετής μοιράστηκαν οι άρτοι που είχε ευλογήσει ο Σεβασμιότατος, και στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε στο προαύλιο του Ιερού Ναού ευχηθήκαμε Υγεία σε όλους μας και του χρόνου να είμαστε καλά να τιμήσουμε ξανά τον προστάτη μας.

 

Για την Ποιμαντική Επιτροπή

Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής

Λεονάρδος Ι. Βαμβακάρης

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πανηγυρικός Εορτασμός Παναγίας της Ελπίδας

Επόμενο Άρθρο

Έκτακτη Σύνοδος των Επισκόπων με θέμα την οικογένεια

You might be interested in …