20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επέτειος 55 ετών ιεροσύνης π. Ανδρέα Βουτσίνου

Την 26η Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβαστός Εργάτης του Κυρίου Πατέρας Ανδρέας Βουτσίνος, εόρτασε τα 55 χρόνια από την ημέρα που έλαβε το Μυστήριο της Ιεροσύνης, στην Φανερωμένη της Σύρου, και η Ενορία του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή ,την οποία υπηρέτησε πιστά από το 2015 έως το 2022, θέλησε να τον τιμήσει με την τέλεση Θείας Λειτουργίας και ενός κεράσματος που ακολούθησε στην Αίθουσα της Ενορίας, το οποίο είχαν ετοιμάσει όλα τα μέλη της Ενορίας που προσφέρθηκαν για αυτό.

Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, στον γεμάτο από άνθη Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, τελέστηκε με κάθε Επισημότητα και μέσα σε φορτισμένη από μεγάλη συγκίνηση ατμόσφαιρα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποίο προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εορτάζων και Τιμώμενος πρώην Εφημέριος Αγίου Λουκά π. Ανδρέας Βουτσίνος, ο Εφημέριος του Αγίου Λουκά π.Javier Perez και ο Υπεφημέριος της Ενορίας π.Jose Ikongo. Παρών ως λειτουργοϋπηρέτης και ο Ιεροσπουδαστής μας στην Ιταλία Μάριος.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από Μοναχές-Μοναχούς και λαϊκούς από όλες τις Ενορίες της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας στις οποίες υπηρέτησε ο π.Αντρέας (Άγιος Διονύσιος-Παγκράτι-Ψυχικό-Βούλα…) και όχι μόνο. Λόγω του μεγάλου πλήθους των πιστών, αρκετοί παρέμειναν στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι σήμερα Εορτή του πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου, προσευχόμαστε και για τον π. Αντρέα και ευχαριστούμε τον Θεό για όλες τις χάρες που λάβαμε από τον π. Αντρέα σε όλες τις Ενορίες, τους Θεσμούς ,τις Εκκλησίες που υπηρέτησε σε αυτά τα 55 χρόνια.

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και μετά το Άγιο Ευαγγέλιο που ακούσαμε από τον π. Javier ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά του π. Αντρέα και στα πολλά χαρίσματά του, με αφορμή δε την επέτειο αυτή συνέχισε τονίζοντας ότι μέσω των Ιερέων ο Θεός δίνει την Ευλογία Του, την βοήθειά Του στον λαό Του και το Έργο Του έρχεται σε εμάς.

Οι Ιερείς μέσω των λόγων τους, μέσω της συμπαράστασής τους σε κάθε δύσκολή στιγμή μας, μέσω των Μυστηρίων, με την Γέννηση, την Βάπτιση, την πρώτη Κοινωνία, τον Γάμο αλλά και την στιγμή του Θανάτου, είναι κοντά μας σε όλες τις κορυφαίες στιγμές της ζωής μας.

Συνέχισε αναφερόμενος στην συνεχή μείωση των νέων που ακολουθούν την Ιερατική πορεία, πράγμα το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Και ολοκλήρωσε ζητώντας από όλους την Εκτίμηση προς το δώρο του Θεού που είναι η Ιεροσύνη.

Ας προσευχόμαστε για τους Ιερείς, για νέες κλήσεις, τόσο στην Ιερατική όσο και στην Μοναχική και αφιερωμένη ζωή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου πήρε το λόγο ο π.Javier ως Εφημέριος του Αγίου Λουκά και εκ μέρους των πιστών της Ενορίας αλλά και η Γενική Γραμματέας της Caritas κα Ιουστινιανού οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι αναφέρθηκαν με λόγια Αγάπης-Εκτίμησης και Σεβασμού, για τον π. Αντρέα και στις συνεργασίες που είχαν μαζί του.

Ακολούθησε ένα παιδί από το Κατηχητικό της Ενορίας, το οποίο του έδωσε μία όμορφη ανθοδέσμη.

Τέλος πήρε το λόγο ο Σεβασμιότατος που με την σειρά του είπε:

Θέλω και εγώ από την δική μου θέση να σε ευχαριστήσω π. Αντρέα και να αναγνωρίσω όλα αυτά τα οποία έχεις προσφέρει στην Εκκλησία της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και εκφράζω και τον Σεβασμιότατο Βενέδικτο, το Σεβασμιότατο Νικόλαο και το Σεβασμιότατο Σεβαστιανό.

Σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες με την εργασία σου στην τοπική μας Εκκλησία, σε όλους τους πιστούς της Αθήνας!!!

Τα θερμά χειροκροτήματα που ακολούθησαν, όλων των παρευρισκόμενων ήταν το ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας προς τον Σεβαστό Πατέρα Ανδρέα για όσα πολλά πρόσφερε για αυτήν.

Μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου ο π.Ανδρέας δέχθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα «Άγιος Ιωσήφ» της Ενορίας τις ευχές όλων όσων τίμησαν την επέτειό του και ακολούθησε ένα πλούσιο κέρασμα που είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν οι Ενορίτες του Αγίου Λουκά.

Προσωπικά Σεβαστέ Πατέρα, σας Ευχαριστώ για τις επί πολλά χρόνια συνεργασίες μας, στην ΕΚΝΕ Παγκρατίου, στην Ποιμαντική Επιτροπή της Αρχιεπισκοπής, στα ετήσια Προσκυνήματα στην Παναγία του Καρμήλου στην Κερατέα, στις Προσκυνηματικές Εκδρομές στη Λούρδη και στη Φάτιμα….

Σεβαστέ Πατέρα Ανδρέα οι ευχές ΟΛΩΝ μας για Υγεία και Μακροημέρευση σας συνοδεύουν και ευχόμαστε η Παναγία να συνεχίσει να είναι δίπλα σας και να Ευλογεί τα βήματα σας!!

ΑΞΙΟΣ!!!

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Η Ζωή και το Έργο του Πατέρα Ανδρέα Βουτσίνου

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: Στις20.10.1943 στον ΓΑΛΗΣΣΑ της Σύρου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ 1949-1955: Γαλησσάς, Φρερ Ερμουπόλεως, Λεόντειος Πατησίων

ΓΥΜΝΑΣΙΟ 1955–1961: 1ο Έτος Λεόντειος Πατησίων, 5 Έτη Άγιος Παύλος & Ιεροσπουδαστήριο οδός Μητσάκη.

ΡΩΜΗ 1961-1968: 7 Έτη σπουδών Φιλοσοφίας & Θεολογίας στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ 26.12.1967:Παναγία Φανερωμένη Σύρος από το Σεβασμιότατο Γεώργιο Ξενόπουλο

1968 – 1971: Υπεφημέριος Αγίου Διονυσίου Αθηνών

1971 – 1973: Υπεφημέριος Αγίου Ανδρέα Πατρών

1973 – 1974: ΛΟΒΑΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Βελγίου Κοινωνικές και Θρησκευτικές Επιστήμες.

1974 – 1981: Εφημέριος Ενορίας Χριστού Βασιλιά, Παγκράτι

1981 – 1983: Συνεφημέριος Ενορίας Αγίου Διονυσίου, Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής μας Ίδρυση τμήματος Ναυτοπροσκόπων, Υπεύθυνος κατηχητικής κίνησης Αρχιεπισκοπής.

1983 – 1997: Εφημέριος Αγίας Βαρβάρας Λαυρίου & Ίδρυση και οργάνωση του Ευκτήριου Οίκου Αγίων Αποστόλων Βούλας.

Το 1990 οργανώνεται στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων η ΥΙΟΘΕΣΙΑ από ΑΠΟΣΤΑΣΗ για τα παιδιά της Ερυθραίας στην Αφρική σε συνεργασία με τις Αδελφές Καππουκίνες στην Ασμάρα. Αυτή η δράση που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά που ζουν μέσα στη μιζέρια, να μπορούν να μορφωθούν και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην δική τους κοινωνία.

1997 – 2015: Εφημέριος Αγίου Ιωάννη Ψυχικού, Κηφισιά, Ν. Μάκρη & Αγ. Παρασκευή. Οργάνωση ξενόγλωσσου στοιχείου της ενορίας και οργάνωση τριών γλωσσικών ομάδων κατηχητικού.

04 & 05/05/2001: Υπεύθυνος για την οργάνωση της επίσκεψης του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στην ΑΘΗΝΑ.

2015 έως 2022: Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1._ Υπεύθυνος Κατηχητικού και Νεολαίας Αγίου Διονυσίου Αθηνών και ίδρυση ομάδας εφήβων.

2._ Οργάνωση στην ενορία Αγίου Ανδρέα Πατρών κατηχητικού, νεολαίας, εφήβων.

3._ Οργάνωση στην ενορία Παγκρατίου, Χριστού Βασιλέως κατηχητικού, νεολαίας, εφήβων. Παράλληλα, υπεύθυνος Νεολαίας Αθηνών & οργάνωση αυτής.

4._ 18.02.1978 Ιδρύεται η Κάριτας Αθήνας και ονομάζεται από τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο Φώσκολο «Αντιπρόεδρος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της CARITAS ΑΘΗΝΑΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ»

5._ 1993 – 2015: Υπεύθυνος Ποιμαντικής Επιτροπής Αρχιεπισκοπής.

6._ Μέλος της επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης (διετέλεσε πρόεδρος)

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωσήφ, Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Επόμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον πρώην πάπα Βενέδικτο

You might be interested in …

Εορτή της Παναγίας του Ροδαρίου, Ετήσιο προσκύνημα στην Πλάκα Κερατέας

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 «μαζευτήκαμε» όπως κάθε χρόνο όλοι μαζί ως Εκκλησιαστική Επαρχία της Αθήνας, στην Κερατέα στο εκεί Εξωκλήσι της Παναγιάς μας, για να εορτάσουμε για φέτος την Παναγία του Ροδαρίου. Μοναχοί από […]

Πρώτη συνάντηση μεταξύ των έξι κινημάτων και κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην  Ιερά Αρχιεπισκοπή  Καθολικών Αθηνών

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Λουκά στο Νέο Ηράκλειο η πρώτη συνάντηση μεταξύ των έξι κινημάτων και κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην  Ιερά Αρχιεπισκοπή  Καθολικών Αθηνών.

Αθήνα: Ι. Καθεδρικός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών, Ζωντανή μετάδοση της Θ. Λειτουργίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κάθε Κυριακή η Θεία Λειτουργία που θα τελείται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Youtube, 11.00 στα ελληνικά και 18.30 στα αγγλικά.  Μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας στον παρακάτω […]