20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον πρώην πάπα Βενέδικτο

Στο τέλος της Γενικής Ακρόασης ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «ιδιαίτερες προσευχές» για τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ «που είναι πολύ άρρωστος». Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επιδείνωση της κατάστασής του, αλλά όπως ανέφερε η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ολοκληρώνοντας τη γενική ακρόαση το πρωί της Τετάρτης ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς «ιδιαίτερη προσευχή» για τον 95χρονο προκάτοχό του, τον πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’: «Είθε ο Κύριος να τον στηρίξει σε αυτή τη μαρτυρία αγάπης για την Εκκλησία μέχρι τέλους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι, επιβεβαίωσε ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρξε επιδείνωση της υγείας του λόγω της προχωρημένης ηλικίας».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση «προς το παρόν παραμένει υπό έλεγχο» και ότι ο πρώην Πάπας παρακολουθείται συνεχώς από τους γιατρούς.

Ο Μπρούνι είπε επίσης ότι μετά τη γενική ακρόαση στην αίθουσα Παύλος ΣΤ’, ο πάπας Φραγκίσκος πήγε στο μοναστήρι Mater Ecclesiae στο Βατικανό, όπου διαμένει ο Βενέδικτος ΙΣΤ’.

«Συμμετέχουμε μαζί του στην προσευχή για τον πρώην Πάπα», ανέφερε ο Μπρούνι.

Προηγούμενο Άρθρο

Επέτειος 55 ετών ιεροσύνης π. Ανδρέα Βουτσίνου

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την 56η Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, 1η Ιανουαρίου 2023

You might be interested in …

Ο Πάπας Φραγκίσκος για την παρένθετη μητρότητα

Στην ετήσια ομιλία του προς τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος που είναι διαπιστευμένα στην Αγία Έδρα (08.01.23), ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για διαφορά θέματα που απασχολούν τον κόσμο σήμερα και ανάμεσα σε […]

Οι νέοι της Ελληνικής αποστολής στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας στη Φάτιμα

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου η ελληνική αποστολή που συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, αναχώρησε από το Reguengos de Monsaraz  με προορισμό το Προσκύνημα της Παναγίας στη Φάτιμα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι εμψυχωτές εισήγαγαν τους νέους […]