10 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη έκπληξη από τον πάπα Φραγκίσκο σε παραγκούπολη στις παρυφές της Ρώμης

Ο πάπας Φραγκίσκος, την Κυριακή το βράδυ έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη σε μια παραγκούπολη, λίγα λεπτά πριν τελέσει την Θεία Λειτουργία στην ενορία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην περιοχή Pietralata στα ανατολικά περίχωρα της Ρώμης.

Ο οικισμός  ονομάζεται «Campo Arcobaleno» (Ουράνιο Τόξο)  και βρίσκεται 300 μέτρα από τον ενοριακό Ναό.

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και οι άνθρωποι συγκλονίστηκαν όταν τον είδαν μπροστά στις παράγκες τους», είπε ο πατέρας Aristide Sana,  εφημέριος της ενορίας, που έτρεξε στον οικισμό όταν άκουσε για την επίσκεψη.

Ο πάπας Φραγκίσκος έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. «Viva la Papa» φώναζε το πλήθος, που περικύκλωσαν τον Πάπα, φωνάζοντας και κουνώντας τα χέρια τους. Ο Πάπας Φραγκίσκος ρώτησε πόσοι μιλούσαν ισπανικά, και το πλήθος φώναξε «όλοι μας!»

Κάτι που δεν ήταν αλήθεια: Πολλοί από τους κατοίκους του οικισμού προέρχονται από το Περού και τον Ισημερινό, αλλά και πολλοί άλλοι είναι από την Ερυθραία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και από άλλα μέρη του κόσμου.

Η δεκάλεπτη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με απαγγελία του Πάτερ Ημών από όλους μαζί στα ισπανικά.

09/02/2015 Ραδιόφωνο του Βατικανού

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την 23η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ [2015]

Επόμενο Άρθρο

Ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου

You might be interested in …

Πάπας: Η Εκκλησία ζει ανάμεσα στους ανθρώπους και για τους ανθρώπους

Ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε την ανάγκη για την Εκκλησία «να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους και γι' αυτούς», λέγοντας ότι θα πρέπει να διατηρεί μια υγιή επαφή με την πραγματικότητα και τη ζωή των ανθρώπων. Οι […]