4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για Πρόσφυγες στο κέντρο ADAMA

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 ο κος Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, επισκέφτηκε το Κέντρο ΑΝΤΑΜΑ (Adama Center), του ομώνυμου Προγράμματος της Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την CRS-Catholic Relief Services και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε η κα Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα. Στο χώρο τους υποδέχτηκαν η κα Λιζέττα Μηλιάρη, Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού της Κάριτας Ελλάς, η κα Joselyn Braddock, Συντονίστρια Προγραμμάτων της CRS, εργαζόμενοι της Κάριτας Ελλάς και της CRS στο Πρόγραμμα, και άλλοι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο κος Grandi ενημερώθηκε για τις ενταξιακές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο ADAMA σε αιτούντες άσυλο και δικαιούχους διεθνούς και προσωρινής προστασίας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μικρή ομάδα ανθρώπων που βοηθήθηκαν από τις υπηρεσίες του προγράμματος. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι Πρόσφυγες αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν μέχρι να καταφέρουν να βρουν εργασία στη χώρα μας καθώς και στην πολύτιμη και πολύπλευρη υποστήριξη που έλαβαν από το προσωπικό του προγράμματος.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο κος Grandi τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται στο Κέντρο ADAMA και την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας, CRS και Κάριτας Ελλάς.

Ματθαίος Γιαννησόπουλος
Υπεύθυνος επικοινωνίας Κάριτας Ελλάς

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας καταδικάζει την αιματοχυσία στην Μπουρκίνα Φάσο και καλεί για ειρήνη

Επόμενο Άρθρο

Η Γαλλία θα καταστήσει την άμβλωση συνταγματικό δικαίωμα μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία

You might be interested in …

Κοπή πίτας της Κάριτας Ελλάς

  Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς π. […]

Έκθεση της Caritas Europa “Η ευρωπαϊκή κρίση και ο αντίκτυπός της στους ανθρώπους – Έκκληση για δίκαιες εναλλακτικές οδούς και λύσεις”

  Κάριτας Ελλάς Αθήνα 27 Μαρτίου 2014   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Έκθεση της Caritas Europa “Η ευρωπαϊκή κρίση και ο αντίκτυπός της στους ανθρώπους – Έκκληση για δίκαιες εναλλακτικές οδούς και λύσεις” (“The European Crisis […]