18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ο Πάπας καταδικάζει την αιματοχυσία στην Μπουρκίνα Φάσο και καλεί για ειρήνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει τη θλίψη του για τους νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησία και τζαμί στη Μπουρκίνα Φάσο και καλεί σε σεβασμό των χώρων λατρείας και στην προώθηση των αξιών της ειρήνης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη θλίψη του για μια “τραγική τρομοκρατική επίθεση” την Κυριακή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σε μια καθολική εκκλησία και για μια επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον ενός τζαμιού στην Μπουρκίνα Φάσο, καθώς οι μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώθηκαν για την πρωινή προσευχή.

Σε τηλεγράφημα που απέστειλε εκ μέρους του ο καρδινάλιος υφυπουργός Πιέτρο Παρολίν, ο Πάπας επανέλαβε τη σταθερή του πεποίθηση ότι “το μίσος δεν αποτελεί λύση στις συγκρούσεις”.

Τα λόγια εγγύτητας του Πάπα έρχονται καθώς η χριστιανική κοινότητα στο δυτικοαφρικανικό έθνος συγκλονίστηκε από τη βίαιη σφαγή 15 πιστών σε μια καθολική εκκλησία στο Essakane, στο μακρινό βορρά της χώρας, την περασμένη Κυριακή.
Μια δεύτερη επίθεση σημειώθηκε σε τζαμί στο Νατιαμποάνι, στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, στην οποία σκοτώθηκαν δεκάδες την ίδια ημέρα.

Σε τηλεγράφημά του προς τον επίσκοπο Laurent Dabiré, πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα, ο Πάπας δήλωσε ότι είναι βαθύτατα θλιμμένος για την απώλεια ανθρώπινων ζωών που προκάλεσαν οι επιθέσεις και συμμετέχει στο πένθος των οικογενειών.
Είπε ότι προσεύχεται για την ανάπαυση των νεκρών, ” εμπιστευόμενος τους στο έλεος του Θεού, και για την ανάρρωση των τραυματιών”.

Και θυμίζοντας ότι “το μίσος δεν είναι η λύση στις συγκρούσεις”, ο Πάπας ζήτησε σεβασμό στους ιερούς τόπους και κάλεσε “να καταπολεμηθεί η βία για να προωθηθούν οι αξίες της ειρήνης”.

Το τηλεγράφημα του Αγίου Πατέρα ολοκληρώθηκε με την επίκληση των Θείων Ευλογιών για τους γιους και τις κόρες της Μπουρκίνα Φάσο, καθώς και για το έθνος στο σύνολό του.

www.vaticannews.va /en/pope/news/2024-02/pope-telegram-burkina-faso-attacks-church-mosque.html

Προηγούμενο Άρθρο

Την περασμένη Κυριακή, σφαγή Χριστιανών στην Μπουρκίνα Φάσο

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για Πρόσφυγες στο κέντρο ADAMA

You might be interested in …

Εκκλήσεις στην Ευρώπη να σταματήσει την εμπορία ανθρώπων

Μετά την ανακάλυψη 39 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο εσωτερικό ενός κοντέινερ στην Αγγλία, ο Σεβασμιότατος Robert Vitillo, Γραμματέας της Διεθνούς Καθολικής Επιτροπής για τη Μετανάστευση, ζητά από την Ευρώπη περισσότερους ελέγχους. Η […]

«Τα όπλα δημιουργούν δυσπιστία και αποσπούν πόρους»

«Η αποτροπή είναι μια ψευδαίσθηση». Διότι, «αντί να αποτρέπει τις συγκρούσεις, η διαθεσιμότητα των όπλων ενθαρρύνει τη χρήση τους και αυξάνει την παραγωγή τους. Τα όπλα δημιουργούν δυσπιστία και αποσπούν πόρους», ανέφερε στην ομιλία του […]

Ιράκ: Παρατεταμένη «σύγκρουση» Προέδρου Abdul Rashid με Χαλδαίο Πατριάρχη, καρδινάλιο Louis Raphael Sako

O Πατριάρχης της Ασσυριακής Χαλδαϊκής Εκκλησίας εγκατέλειψε την έδρα του στη Βαγδάτη και βρίσκεται στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπου έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει πλέον. Αφορμή η ακύρωση αναγνώρισής του, ως Πατριάρχη, από τον ιρακινό Πρόεδρο, […]