20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκοποι της Ιρλανδίας: Δημοψήφισμα για τον Γάμο, «σκεφθείτε πριν από την αλλαγή»

Στις 22 Μαΐου οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που θα αλλάξει το νόημα του γάμου στο Σύνταγμα της Ιρλανδίας. Οι Καθολικοί Επίσκοποι τονίζουν τη σημασία της βαθιάς περισυλλογής στην πορεία προς την ψηφοφορία. «Ο γάμος είναι θεμελιώδους σημασίας για τα παιδιά, τις μητέρες, τους πατέρες και την κοινωνία», λένε οι Ιεράρχες σε δήλωση που εξέδωσαν την Τρίτη 10 Μαρτίου, ημέρα έναρξης των εργασιών της Συνόδου τους.

«Η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας στο γάμο, ένωση ανοικτή για την τεκνοποίηση, είναι ένα δώρο από τον Θεό που μας δημιούργησε άνδρα και γυναίκα», αναφέρει η δήλωση. «Η λογική επισημαίνει επίσης την αλήθεια σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που κάνει τη σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας μοναδική. Η μητέρα και ο πατέρας φέρνουν διαφορετικά, αλλά συμπληρωματικά δώρα» στη ζωή ενός παιδιού. Οι Επίσκοποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια τροποποίηση του Συντάγματος το οποίο επαναπροσδιορίζει το γάμο και «τοποθετεί την ένωση δύο ανδρών, ή δύο γυναικών, στο ίδιο επίπεδο με την έγγαμη σχέση μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας η οποία σχέση είναι ανοικτή στην τεκνοποίηση» . Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους ότι «αν περάσει η τροπολογία, θα γίνει ολοένα και πιο δύσκολο να μιλούμε πια δημόσια σχετικά με το γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

«Τι θα πρέπει να περιμένουμε να διδάξουν τα παιδιά στο σχολείο για το γάμο; Εκείνοι που ειλικρινά συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας θα αναγκαστούν να δράσουν ενάντια στη συνείδησή τους»; ρωτούν οι Ιρλανδοί επίσκοποι, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση τρόπων  «για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, χωρίς να θιγεί η θεμελιώδης σημασία του γάμου, όπως είναι κοινά κατανοητή σε όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες εδώ και αιώνες». Το νομοσχέδιο «Οι σχέσεις Παιδιού και Οικογένειας» έχει ως στόχο «να αφαιρέσει την αναφορά της μητέρας και του πατέρα από μια ολόκληρη σειρά της προηγούμενης νομοθεσίας». Εξ ου και η ανάγκη για τον καθένα να σκεφθεί βαθιά τα θέματα αυτά πριν από την ψηφοφορία στις 22 Μαΐου. Οι επιπτώσεις της προτεινόμενης τροποποίησης «θα είναι μεγάλες γι’ αυτήν αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Λέμε σε όλους τους ψηφοφόρους: Ο γάμος είναι σημαντικός. Σκεφτείτε, πριν να τον αλλάξετε». Τέλος, προσκαλούν τους ανθρώπους της πίστης να προσευχηθούν γι’ αυτή την απόφαση και ανακοινώνουν ότι: «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και ιδιαίτερα το Μάιο, που είναι ο μήνας της Παναγίας, καλούμε σε προσευχή για τον γάμο και την οικογένεια».

Προηγούμενο Άρθρο

Πανελλήνια Διημερίδα Εμψυχωτών Καθολικής Νεολαίας

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Εθελοντών στην Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο

You might be interested in …

Οι μάρτυρες του σήμερα, ο Οικουμενισμός του αίματος

Για την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα ο Πάπας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Παύλου, υπενθυμίζοντας τους μάρτυρες του σήμερα, τον Οικουμενισμό του αίματος.

Επικοινωνήστε τη Χαρά του Ευαγγελίου με την μαρτυρία σας

«Έχω ετοιμάσει μια ομιλία για να σας διαβάσω … δεν είναι τόσο μεγάλη, είναι επτά σελίδες [παρόλο που ήταν τρείς] … αλλά είμαι βέβαιος ότι μετά την πρώτη, οι περισσότεροι από εσάς θα κοιμηθείτε και […]

Ινδία:Τα χριστιανικά σχολεία απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για πράξεις βανδαλισμού

Καλκούτα (Ινδία). Τα χριστιανικά σχολεία στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης έκλεισαν στις 19 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για τις πράξεις βανδαλισμού σε χριστιανικό σχολείο κοντά στην Καλκούτα. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης […]