4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση Εθελοντών στην Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο

 

 

 

Καριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο

Caritas Athens – Refugee Programme

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Κάριτας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο γιορτή των εθελοντών και  του προσωπικού της Κάριτας.  

 

Η γιορτή ξεκίνησε με λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας Πατέρας Ανδρέας Βουτσίνος. Τη λειτουργία παρακολούθησε η Διοικούσα Επιτροπή της Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο, το προσωπικό και πολλοί από τους αφοσιωμένους εθελοντές της οργάνωσης. Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, καθώς η τραπεζαρία που καθημερινά είναι ανοιχτή για τους πρόσφυγες για να πάρουν το γεύμα τους, μετατράπηκε με μια ελαφριά μετακίνηση των τραπεζιών σε χώρο τέλεσης της Θείας Λειτουργίας. Τα τραπέζια του εστιατορίου απλά μετατράπηκαν σε εκκλησιαστική τράπεζα και ο ίδιος ο Πατέρας Ανδρέας τόνισε την ιερότητα του χώρου αυτού, αφού, όπως είπε, σε αυτόν μοιράζεται η τροφή στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ο ίδιος μας έδωσε τη δυνατότητα να δεχθούμε και εμείς την πνευματική τροφή που είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου μέσω της Θείας Κοινωνίας. Στη Θεία Λειτουργία ο π. Ανδρέας μας κάλεσε να προσευχηθούμε για τη ψυχή της πολυαγαπημένης μας εθελόντριας Αnn Baker, που πριν λίγες μέρες έφυγε για πάντα από τη ζωή, αλλά θα μείνει πάντα στη μνήμη μας.                                                      

Τόσο το προσωπικό όσο και οι εθελοντές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με κατάνυξη, και μετά το πέρας έγινε ένα μικρό κέρασμα με σκοπό την αλληλογνωριμία μεταξύ μας, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις.

Η όλη εκδήλωση στάθηκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τα πρόσωπα, που συμβάλλουν καθημερινά στο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο της Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο, να έρθουν κοντά, να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλον και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με θετική ενέργεια,  κουράγιο και αγάπη προκειμένου να συνεχίσουν το δύσκολό τους έργο.


      Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας απηύθυναν χαιρετισμό ο π. Ανδρέας και  ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Έργου, κ. Νίκος Βουτσίνος, που μας μίλησαν για τις Αδελφοποιήσεις και τις εμπειρίες από το πρόσφατο ταξίδι τους μαζί με άλλα μέλη του προσωπικού και της Διοικούσας Επιτροπής στην Καλαβρία της Ιταλίας.

Τον λόγο πήρε κατόπιν η κυρία Ιλιάννα Ραουζαίου, Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής της Κάριτας Αθήνας όπου χαιρέτισε τους εθελοντές, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους, ενώ μίλησε για τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Προσφυγικού Έργου για το έτος 2014.

Η  Ίρμα-Σοφία Εσπινόσα Περάλδι, Υπεύθυνη Προγραμμάτων, μίλησε για τις δυνατότητες ανεύρεσης πόρων, ενώ ο Γιώργος Μπανιώκος, συντονιστής του Προγράμματος για τους Σύριους, έκανε έναν πρώτο απολογισμό για τον 1,5 μήνα λειτουργίας του Προγράμματος, και στο τέλος μίλησε για τον εθελοντισμό και τη συμβολή του στην προσωπική μας αυτοπραγμάτωση.                        
       Η συνάντηση αυτή τελείωσε με την κοπή της πίτας που έκοψε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Νίκος Βουτσίνος , όπου το φλουρί κέρδισε  ο υπογράφων το κείμενο αυτό. 

 

Γιώργος Μπανιώκος
Συντονιστής Προγράμματος Σύριων Προσφύγων
Κλινικός Ψυχολόγος

 


Καποδιστρίου 52 – 104 32 Αθήνα                    e-mail: caritasref@caritas.gr                               52, Kapodistriou Str. – 104 32 Athens –Greece

Τηλ: 210 524 6637 – 210 524 9564                     Fax: 210 524 6646                                           Tel: +30 210 524 6637 – +30 210 524 9564

 

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκοποι της Ιρλανδίας: Δημοψήφισμα για τον Γάμο, «σκεφθείτε πριν από την αλλαγή»

Επόμενο Άρθρο

Η καθολική νεολαία της Ελλάδος στην Τήνο

You might be interested in …

«Η Κάριτας Ελλάς ευχαριστεί την Κάριτας Σύρου»

ΔΩΡΕΑ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΣΥΡΟΥ – Ιούλιος 2023 Για μια ακόμα φορά, η ομάδα εθελοντών της Κάριτας Σύρου οργάνωσε την περισυλλογή και αποστολή καλοκαιρινών ρούχων προς το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο νησί […]

Κάριτας Ελλάς: 156 Οικίσκοι φιλοξενίας για τη δομή των Διαβατών

Εκδήλωση με αφορμή την παράδοση των 156 οικίσκων φιλοξενίας στη δομή των Διαβατών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017. Περίπου ένα χρόνο πριν, οι Κάριτας Ελλάς και Γερμανίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, […]

Η Κάριτας Ελλάς για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία -Ενημέρωση 2

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2 – ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το μέγεθος των ζημιών από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης σε εκατοντάδες επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, μεταφορικές […]