10 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επετειακός εορτασμός των 130 χρόνων της Ελληνογαλλικής Σχολής “Saint-Paul”

Επετειακός εορτασμός των 130 χρόνων

της Ελληνογαλλικής Σχολής “Saint-Paul”

«Ένα ταξίδι προσφοράς 130 χρόνων στην Παιδεία»

Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού των 130 χρόνων από την ίδρυσή της.

Το 2023 η Σχολή συμπλήρωσε 130 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στην πόλη του Πειραιά, προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση και ολιστική μόρφωση στους μαθητές που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτήν.

Στη κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου, γονείς, μαθητές, απόφοιτοι και φίλοι της Σχολής παρακολούθησαν μια σπονδυλωτή παράσταση με τίτλο «Ένα ταξίδι προσφοράς 130 χρόνων στην Παιδεία», όπου μέσα από πέντε θεματικά δρώμενα αναδείχθηκαν στιγμές της ιστορικής πορείας του “Saint-Paul”.

H εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις ομάδες μοντέρνων και παραδοσιακών χορών, ενώ οι παιδικές χορωδίες του Δημοτικού «Δελασάλ» και του “Saint-Paul”, ταξίδεψαν τους θεατές με τις όμορφες μελωδίες τους.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή κ. Μάνθου Ρούσσου και του Συμβούλου Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων “Saint-Paul – Δελασάλ” κ. Αντώνιου Ρηγούτσου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος Θεόδωρος Κοντίδης ευχήθηκε η Σχολή να συνεχίσει την λειτουργία της προσφέροντας με το πολύτιμο έργο της αγωγή και μόρφωση στους νέους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αιδεσιμότατος Ιωάννης Πάτσης, οι σεβαστοί Frère Μάριος και Frère Nicolas και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Λασαλιανής Αποστολής στην Ελλάδα κ. Σταυρούλα Κανελλοπούλου, σύσσωμο το προεδρείο της ΓΙΕΙΕ, εκπρόσωποι των Ταγμάτων, καθώς και γενικοί διευθυντές και στελέχη διοίκησης όλων των Λασαλιανών και των Ελληνογαλλικών Σχολείων.

Στον χαιρετισμό της, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, έκανε λόγο ότι με αφορμή τα 130 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε το παρελθόν, αλλά και να μιλήσουμε για το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας και τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται στον σύγχρονο Κόσμο.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο χαρακτήρισε την Σχολή ως φάρο προσφοράς στην εκπαίδευση και τη νέα γενιά της πόλης.

Στην επετειακή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε το σημαντικό έργο που προσφέρει η Ελληνογαλλική Σχολή στην κοινωνία. Όπως υποστήριξε, η Ελληνογαλλική Σχολή, πέρα από το γνωστικό επίπεδο που προσφέρει, συμβάλλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων, σωστών πολιτών τους οποίους έχει ανάγκη η πόλη μας αλλά και η χώρα μας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πειραιά κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, απόφοιτοι και γονείς των μαθητών της Σχολής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου, ενώ αποχωρώντας οι προσκεκλημένοι παραλάμβαναν την αναμνηστική έκδοση «1893-2023, 130 Χρόνια Saint-Paul», η οποία περιλαμβάνει κείμενα του Frère Μάριου Καπέλλα και πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να τερματίσουν τις διαιρέσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Επόμενο Άρθρο

Η Συνθετική Έκθεση των εργασιών της Συνόδου των Επισκόπων 2023

You might be interested in …

Συνέδριο «Παιδική κακοποίηση: Αντιδρούμε & ελπίζουμε»

Την Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 το Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Γυναικών «Δάμαρις η Αθηναία» , ο Δήμος Αθηναίων και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας διοργάνωσαν ένα εξαιρετικής σημασίας Συνέδριο με […]