5 Ιουλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επισκέψεις σε Ασθενείς και Ηλικιωμένους των Σεβασμιοτάτων Επισκόπων και των Εκπροσώπων Φορέων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Σύρου

« Σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά

για έναν από τους άσημους αδελφούς μου,

τα κάνατε για μένα [Μτ 25,40]

~~~~~~~

Οι Επισκέψεις των Σεβασμιοτάτων Επισκόπων

Την Παρασκευή το πρωί, 29 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιότατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενοι από τους Πανοσιολογιότατους πατέρες Αντώνιο Βουτσίνο-Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και Φλαβιανό Αλμπέσκου-Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, επισκέφτηκαν μαζί, όπως γίνεται κάθε χρόνο από του δυο Επισκόπους του νησιού μας, τους τροφίμους του Ησυχαστηρίου *Παναγία της Ελπίδας* στην Ερμούπολη και των Γηροκομείων: του Αγίου Παντελεήμονα στην Ερμούπολη και του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα, όπως επίσης και τους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Οι δύο Επίσκοποι απηύθυναν τις ευχές τους στους τρόφιμους και τους ασθενείς, σφίγγοντάς τους το χέρι με έκδηλη στοργή και αγάπη και μοιράζοντάς τους γλυκίσματα και προσευχητάρια. Συγχάρηκαν τους επικεφαλής και τους εργαζόμενους των Ιδρυμάτων και του Νοσοκομείου, για την όλη κοινωνική και ανθρωπιστική τους προσφορά, ευχόμενοι προς αυτούς τα Χρόνια Πολλά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. κ. Δωρόθεος εξέφρασε τη χαρά του για το οδοιπορικό αγάπης των δύο εκκλησιών στα ευαγή Ιδρύματα και το νοσοκομείο. «Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιότατος αδελφός Πέτρος έχει αυτή την ωραία εμπειρία, η οποία εύχομαι να κατασταλάξει στην καρδιά του όμορφες στιγμές». Αναφερόμενος στον Καθολικό Επίσκοπο, πρώην Σύρου, Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, είπε: «Τα προηγούμενα χρόνια συνοδοιπορούσαμε με τον πολύ σεβαστό και αγαπητό αδερφό Φραγκίσκο. Σήμερα πολλές φορές τον έφερα στη μνήμη μου και θέλω να του ευχηθώ χρόνια πολλά και ευλογημένα για το νέο έτος που έρχεται». Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιότατος Δωρόθεος, πρόσθεσε: «Με ανακούφιση διαπιστώνουμε ότι αυτοί οι χώροι, είναι χώροι της αγάπης που περιθάλπουν τους ανθρώπους στα ύστερα χρόνια την ώρα που γέρνει η ζωή και τους δίνουν θαλπωρή και αγάπη. Τους δώσαμε αγάπη και ελπίδα και μας έδωσαν από την πλευρά τους ευχές, αγκαλιές και φιλιά. Δώρα πολύτιμα για μας που παίρνουμε αυτές τις ημέρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και εμείς τη δύσκολη και σταυροαναστάσιμη αρχιερατική μας πορεία και διακονία». Τέλος ευχήθηκε στους διαμένοντες στα Γηροκομεία, στο Ησυχαστήριο και στους ασθενείς του Νοσοκομείου, ο Θεός να τους στηρίζει και να τους ανακουφίζει από τους πόνους και τις δυσκολίες.

Ο Σεβασμιότατος π. Πέτρος Στεφάνου, είπε: *Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Χριστιανικής χαράς. Γι’ αυτό, μαζί με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο, επισκεφτήκαμε το Ησυχαστήριο, τα Γηροκομεία και το Νοσοκομείο της Σύρου, για να βρεθούμε κοντά σε εκείνους που υποφέρουν, στους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τους μοναχικούς ανθρώπους και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά. Αυτό που κάναμε ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, να τους δώσουμε την ευχή μας και να σταθούμε για λίγο δίπλα τους, για να τους δείξουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη*.

Τους δυο Ιεράρχες υποδέχθηκαν, με εγκαρδιότητα και σεβασμό, οι διοικούντες, και το προσωπικό των τριών ευαγών Ιδρυμάτων και του Νοσοκομείου, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους. Ευχαρίστησαν τους Σεβασμιότατους Επισκόπους για το συνεχές έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την απέραντη πατρική τους στοργή και αγάπη προς τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

~~~~~~~

Οι Επισκέψεις των Εκπροσώπων

Φορέων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Σύρου

 

Και εφέτος, όπως εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί, Εκπρόσωποι των παρακάτω συνεργαζόμενων Φορέων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Σύρου:

1) Της Καθολικής Εκκλησίας στη Σύρο, με τη Φιλανθρωπική της Οργάνωση «ΚΑΡΙΤΑΣ», 2) Της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, 3) Του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας, 4) Της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Ενορίας Ιερού Ναού Κοιμήσεως Ερμουπόλεως, 5) Του Σωματείου «Αλληλοβοήθεια», 6) Του Συλλόγου «ΔΙΚΑΙΩΜΑ»-Στήριξης ΑμεΑ και ΑμεΕΑ και 7) Του Ομίλου INNER WHELL,

επισκέφτηκαν τους τροφίμους: α) του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδας», της Μονής των Αδελφών του Ελέους, στην Ερμούπολη,

β) των δυο Γηροκομείων «Άγιος Παντελεήμονας», της Φιλοπτώχου Εταιρίας, στην Ερμούπολη και «Αγίου Ιωάννη», της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, στα Τάλαντα και γ) της Στέγης Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων, στην Ερμούπολη.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν: Το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Δεκεμβρίου 2014, με πρώτο Σταθμό το Γηροκομείο «Άγιος Ιωάννης» στα Τάλαντα και μετά το Γηροκομείο «Άγιος Παντελεήμονας», στην Ερμούπολη και το απόγευμα της Τρίτης, 30 Δεκεμβρίου, πρώτα το Ησυχαστήριο της Παναγίας της Ελπίδας, στην Ερμούπολη και ακολούθως στη Στέγη Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων, στην Ερμούπολη.

Με ένα πλατύ χαμόγελο και με ανοιχτή την καρδιά τους, οι Εκπρόσωποι των Φορέων δημιούργησαν μια θαυμάσια και συγκινητική, αλλά και συνάμα χαρούμενη και γιορταστική, ατμόσφαιρα, όπου με τη ζεστή χειραψία τους και το αγκάλιασμά τους, έδειξαν αγάπη και στοργή στους τροφίμους των τεσσάρων αυτών Ιδρυμάτων και ότι τους σκέπτονται και είναι πάντοτε κοντά τους. Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, τους τραγούδησαν τα Κάλαντα και διάφορα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και τους πρόσφεραν δώρα, καθώς και γλυκίσματα των ημερών. Τους απηύθυναν τις εγκάρδιες ευχές τους για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. Οι γέροντες, οι γερόντισσες και τα άτομα μικρότερης ηλικίας του Ησυχαστηρίου και των δυο Γηροκομείων, με φανερή συγκίνηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους, ενώ με μεγάλη χαρά και ευγένεια, ανταπέδιδαν τις δικές τους εγκάρδιες γιορταστικές ευχές.

Αντίστοιχα, τα παιδιά της Στέγης Κοινωνικής Υποστήριξης, εκδήλωσαν τη μεγάλη τους χαρά για την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Εκπρόσωποι των Φορέων, με τα καλά τους λόγια και τις εγκάρδιες ευχές τους, με τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που τους τραγούδησαν και τα δώρα που τους πρόσφεραν. Τα αγόρια και τα κορίτσια, με τη δική τους απλοϊκή συμπεριφορά, εξέφρασαν στα μέλη των Φορέων τις ευχές τους, συνοδευόμενες από ένα μεγάλο και αληθινό Ευχαριστώ, που αποτυπωνόταν στα γελαστά τους πρόσωπα.

Οι διοικούντες τα Ιδρύματα και οι συνεργάτες τους, υποδέχτηκαν με έκδηλη ικανοποίηση τους Εκπροσώπους των Φορέων και τους ευχαρίστησαν για την επίσκεψή τους και που όπως είπαν, αυτό είναι δείγμα μεγάλης αγάπης, στοργής, φροντίδας, και κοινωνικής συμπαράστασης προς τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Για δε τους ίδιους τους υπεύθυνους είναι μια πράξη ενθάρρυνσης και σιγουριάς, διότι έχουν κοντά τους, συνεργάτες και συμπαραστάτες τους, στα ποικίλα προβλήματά των Ιδρυμάτων, τους Κοινωνικούς Φορείς του νησιού.


 

Σύρος, 2 Ιανουαρίου 2015

Ισίδωρος Γ. Σαλάχας

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης «Όχι πια σκλάβοι, αλλά αδελφοί»

Επόμενο Άρθρο

Σύρος: Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

You might be interested in …

Σύρος: Επέτειος των 400 ετών από το μαρτυρικό θάνατο του Επισκόπου Σύρας Ιωάννη Ανδρέα Κάργα

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 η Καθολική Επισκοπή Σύρου και η Κίνηση Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος οργάνωσαν την 1η εκδήλωση για την επέτειο των 400 ετών από το μαρτυρικό θάνατο του Επισκόπου Σύρας Ιωάννη […]

Σύρος: Ο Δρόμος του Σταυρού: Πορεία Μετάνοιας με επίκεντρο την οικογένεια

ΣΥΡΟΣΟ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Στο λόφο της Άνω Σύρου, τελέστηκε όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Πανσυριανός Δρόμος του Σταυρού, με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την Ερμούπολη και […]

Συναυλία της χορωδίας «Soli Deo Gloria» στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου

Συναυλία με θρησκευτικά μοτέτα από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας με τη χορωδία «Soli Deo Gloria» του Σαν Φραντσίσκο, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου […]