27 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επιστολή της Γραμματείας της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. προς το πρακτορείο Θρησκευτικών ειδήσεων Δόγμα, σχετικά με τον ημερολογιακό συνεορτασμό του Πάσχα

 

Επιστολή της Γραμματείας της Ι. Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς το πρακτορείο Θρησκευτικών ειδήσεων Δόγμα, σχετικά με τον ημερολογιακό συνεορτασμό του Πάσχα.

 

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αρ.Πρωτ.15/2020
Αρ. Φακ.001/00300Γ
                                                                                                            Τήνος 30/3/2020
Προς
το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων  «dogma.gr»
 
Αγαπητοί μου,
Σε δημοσίευσή σας σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, αναφέρεται μεταξύ άλλων και η παρακάτω είδηση, η οποία και μας κατέπληξε:
 
«Το Πάσχα στη Σύρο είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο και αυτό γιατί-ανεξάρτητα από το πότε πέφτει το Πάσχα των καθολικών- η Ορθόδοξη και Καθολική κοινότητα του νησιού (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα) γιορτάζουν μαζί τις άγιες αυτές μέρες, επιδεικνύοντας μια παραδειγματική ατμόσφαιρα συνύπαρξης και επισφραγίζοντας έτσι κάθε χρόνο τη μακραίωνη αρμονική συμβίωσή τους
 
Μας κατέπληξε διότι  ένα τόσο έγκριτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων δε γνωρίζει ότι στην Ελλάδα όλη η Καθολική Εκκλησία συνεορτάζει το Πάσχα με την αδελφή Εκκλησία από το έτος 1972.
Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος πράγματι με απόφασή της το Νοέμβριο του έτους 1972 όρισε και στις 11 Καθολικές Εκκλησιαστικές Επαρχίες στην Ελλάδα, το Πάσχα να συνεορτάζεται με την Αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της μέριμνας της Ιεραρχίας για την οικογένεια, δεδομένου ότι πολλές οικογένειες είναι μικτού δόγματος και δεν είναι πνευματικά ωφέλιμο, ούτε πρακτικά εύκολο να εορτάζουν το Άγιο Πάσχα μέλη της ίδιας οικογένειας σε διαφορετικές ημερομηνίες. Επίσης η Ιεραρχία με την απόφασή της αυτή προσδοκά να είναι πρόδρομος μίας γενικότερης απόφασης εκ μέρους όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών, για το συνεορτασμό της εορτής του Πάσχα την ίδια Κυριακή κατ’ έτος, προτείνοντας ως καταλληλότερη τη δεύτερη Κυριακή του μηνός Απριλίου.
 
Σας ζητάμε να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να επανορθώσετε τη λανθασμένη είδησή σας, η οποία δεν αποδίδει την πραγματικότητα και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.
Με εξαιρετική τιμή
 
+Νικόλαος
Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου
 
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: * ΠΑΛΛΑΔΑ – 84200 ΤΗΝΟΣ – Τ.Θ. 24
+302283022382 / +302283024769 /  iskietin@otenet.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Μια μοναχική Παγκόσμια Προσευχή

Επόμενο Άρθρο

Η Ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο #Μένει_Σπίτι Για την προστασία και το καλό όλων μας!

You might be interested in …

– Συγχαρητήρια επιστολή της Ι. Συνόδου Καθ. Ιεραρχίας Ελλάδος προς τον Μακαριώτατον κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ [2008]

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Μακαριότατο κ.κ. Ιερώνυμον, νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος απέστειλε η Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.