9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς την Υπουργό Παιδεία και Θρησκευμάτων

 
 
Με ημερομηνία 27 Απριλίου 2020 η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος έστειλε στην κυρία Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, την παρακάτω επιστολή:
 
 
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
Αριθ. Πρωτ. 5283/20
Αθήνα, 27 Απριλίου 2020
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Νίκη Κεραμέως
 
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσομε την Κυβέρνηση για την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε, κατορθώνοντας εγκαίρως τη μη εξάπλωση της πανδημίας στη Χώρας μας. Προστάτευσε έτσι την υγεία και τη ζωή των κατοίκων, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και έπειτα στην οικονομία.
 
Από την πλευρά μας, ως Ποιμένες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, συμβάλαμε καλώντας τους πιστούς μας να πειθαρχήσουν στις εντολές της Κυβέρνησης και να δεχθούν αυτή την προσωρινή θυσία. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήσαμε εκείνα τα μέσα που μας επέτρεπαν να τροφοδοτήσομε, έστω και κατά τρόπο υποτυπώδη, την πνευματική ζωή των πιστών, αλλά «μένοντας σπίτι».
 
Πλησιάζει όμως η ημερομηνία της 4ης Μαΐου 2020, μέχρι την οποία ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, και σκεπτόμαστε ότι οι πιστοί έχουν ανάγκη από την τακτική ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας, εξίσου με τις άλλες κρατικές, επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες, χωρίς διακρίσεις εις βάρος της υπερφυσικής διάστασης του ανθρώπου. Πράγματι, «ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος, αλλ’ επί παντί ρήματι εκπορευομένω δια στόματος Θεού» (Μτ.4,4).
 
Ελπίζομε λοιπόν ότι η Κυβέρνηση, μελετώντας τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν μετά τις 4 Μαΐου, θα λάβει υπόψη της και αυτές τις πνευματικές ανάγκες, και θα μελετήσει τα απαραίτητα μέτρα και για τη σύντομη και σταδιακή λειτουργία των ναών και των ποιμαντικών μας χώρων.
 
Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε προς τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση την προσδοκία μας αυτή!
 
Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου
Σεβαστιανός Ροσσολάτος
Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών
Αποστολικός Τοποτηρητής Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου

 

Προηγούμενο Άρθρο

«Προσκαρτερούσαν!». Ομιλία σεβ. Σεβαστιανού της Β’ Κυριακής του Πάσχα

Επόμενο Άρθρο

Κ-270, 30 Απριλίου 2020

You might be interested in …

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

              Με αφορμή το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το ΠΙΙΕΤ, ο σεβασμιότατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος απέστειλε […]