9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

– Επιστολή της Ι. Συνόδου Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα [2011]

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ 

ΕΛΛΑΔΟΣ

Προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα

της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα


Τον τελευταίο καιρό, καταφθάνουν από διάφορες Χώρες του κόσμου, και τις τελευταίες εβδομάδες από το μαρτυρικό Ιράκ, ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες έχει εξαπολυθεί ένας συστηματικός διωγμός, εκ μέρους φανατικών θρησκευτικών κύκλων, εναντίον των χριστιανών.

Κατά δεκάδες οι ομόπιστοί μας σφαγιάζονται, ακόμη και μέσα στους ναούς και μέσα στα σπίτια τους, μόνο και μόνο διότι θέλουν να μείνουν πιστοί στον Υιό του Θεού του ζώντος, τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Μπροστά στα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Αν πάσχει ένα μέλος της Εκκλησίας συμπάσχουν όλα τα μέλη, όπως μας τονίζει ο Απόστολος των Εθνών.

Μην μπορώντας να βοηθήσουμε αυτή τη στιγμή με άλλο τρόπο, ας ενώσουμε τουλάχιστον τις ικεσίες μας προς τον Κύριο, για να φωτίσει με τη χάρη του Πνεύματός του, αφενός τους διώκτες του Χριστιανισμού στις διάφορες Χώρες, ώστε ν΄ αλλάξουν νοοτροπία και να σεβασθούν τη θρησκευτική ελευθερία των συμπολιτών τους, και αφετέρου να ενισχύσει τους αδελφούς μας, ώστε όχι μόνο να μείνουν στερεοί στην πίστη τους, αλλά και να είναι στην πράξη ισότιμοι πολίτες παραμένοντας στις πατρίδες τους.

Γι΄ αυτό την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, Εορτή του Χριστού Βασιλέως, καλούμε όλους τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους, ιδιαίτερα κατά τη Θεία Λειτουργία, υπέρ των χριστιανών του Ιράκ, για να επικρατήσει στη χώρα αυτή η δικαιοσύνη, η αγάπη και η ειρήνη. Ζητούμε επίσης από όλους τους πιστούς μας να υποδέχονται και να φέρονται στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χώρα μας με χριστιανική αγάπη, διότι αρκετοί από αυτούς είναι θύματα θρησκευτικών διωγμών.


Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2010

Οι Επίσκοποί σας



Προηγούμενο Άρθρο

Θρησκευτική ελευθερία, οδός για την ειρήνη- Μήνυμα της Α.Α. του πάπα Βενεδίκτου 16ου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης [2011]

Επόμενο Άρθρο

– Επιστολή της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς τον Υπ. Οικονομικών [2010]

You might be interested in …

– Ευχητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο [2007]

Η Ιεράς Σύνοδος της Ιεραρχίας μας, διά του Προέδρου της, απέστειλε την παρακάτω ευχητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.  

– Συγχαρητήρια επιστολή της Ι. Συνόδου Καθ. Ιεραρχίας Ελλάδος προς τον Μακαριώτατον κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ [2008]

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Μακαριότατο κ.κ. Ιερώνυμον, νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος απέστειλε η Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.