3 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συλλυπητήρια και ευχητήρια Επιστολή της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. προς τον πενθούντα και τραυματισμένο λαό του Λιβάνου

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 
Αρ.Πρωτ 26/2020
Νάξος 7/8/2020
 
Προς
Τον Μακαριότατο Πατριάρχη κ. Béchara Boutros Raï
Πρόεδρο του Συμβουλίου των Καθολικών Πατριαρχών και Επισκόπων στο Λίβανο
ΒΗΡΥΤΟ
 
Παναγιότατε,
 
Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος μεταφέροντας τη θλίψη Κλήρου, Μοναχών, Μοναζουσών και όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον πληγέντα λαό του Λιβάνου από τη φοβερή έκρηξη στη λιμενική περιοχή της Βηρυτού, η οποία προκάλεσε πραγματική βιβλική καταστροφή:
 
Ενώνουμε την προσευχή μας με την προσευχή του Αγίου Πατέρα, του Πάπα Φραγκίσκου και παρακαλούμε τον Κύριο για την αιώνια ανάπαυση των θυμάτων, τη Θεία παρηγορία στους συγγενείς των και την σύντομη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας των τραυματισμένων αδελφών μας.
 
Είθε ο Κύριος να απαλύνει τον πόνο όλου του λαού του προσφιλούς Λιβάνου.
 
Παρακαλούμε επίσης όπως η Χώρα – με τη δέσμευση των πολιτικών- θρησκευτικών Αρχών αλλά και όλου του λαού, ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές στιγμές.
 
Είθε όλη η διεθνής κοινότητα να έρθει αρωγός και με κάθε υλική βοήθεια, ώστε σύντομα να επανέλθει και πάλι η ζωή και η γαλήνη στον ευγενικό και φιλοπρόοδο λαό του Λιβάνου.
 
Για την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος
 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογές στην Ακτή του Ελεφαντοστού, οι Επίσκοποι ζητούν περισσότερη κοινωνική συνοχή

Επόμενο Άρθρο

Συνεργασία Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου

You might be interested in …

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, για συμπαράσταση στον Ουκρανικό λαο

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αριθ. Πρωτ.  5477/22                                                                              Σύρος, 8 Μαρτίου 2022 Προς το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αγαπητοί και αγαπητές μας, Ο πόλεμος που πριν λίγες μέρες ξέσπασε στην Ουκρανία, και […]

– Ευχητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο [2007]

Η Ιεράς Σύνοδος της Ιεραρχίας μας, διά του Προέδρου της, απέστειλε την παρακάτω ευχητήρια επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.  

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, απευθύνει έκκληση στους εμπλεκομένους θεσμούς για την εξεύρεση λύσης

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με αυτήν απευθύνει έκκληση στους εμπλεκομένους θεσμούς για την εξεύρεση λύσης  δείχνοντας  την […]