27 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

ΙΣΚΙΕ: Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Αλβανίας

 

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος έστειλε στην Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Αλβανίας την παρακάτω επιστολή:

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 29/11/2019

 

Προς τον Σεβασμιότατο π. George Anthony

Αρχιεπίσκοπο των Tirana-Durazzo

Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Αλβανίας

Σεβασμιότατε,

Από τη στιγμή που μας έφθασε η είδηση του φοβερού σεισμού που έπληξε τη Βόρεια Ακτή της αγαπημένης Αλβανίας, η σκέψη μας πήγε σε σας, στο δοκιμασμένο λαό, στους νεκρούς, στους τραυματίες, στους άστεγους, στους κατεστραμμένους ναούς, στην απελπισία του λαού σας. Μεταξύ άλλων, ο σεισμός έγινε δυνατά αισθητός και σε μερικές περιοχές της Ελλάδος. Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σ’ αυτό το τρομερό γεγονός, διότι είστε οι γείτονές μας, κι αρκετοί από τους πιστούς μας, οι οποίοι είναι Αλβανικής καταγωγής ήρθαν στους Ναούς μας να προσευχηθούν για τους αγαπημένους τους που δοκιμάστηκαν από το σεισμό. Η με πολλή αγάπη σκέψη μας, μαζί με την προσευχή μας, σας συνοδεύει αυτές τις ημέρες πένθους και φόβου. Εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε, από προσωπική εμπειρία, τι σημαίνει σεισμός και ποιες είναι οι καταστρεπτικές συνέπειες που αφήνει στο πέρασμά του.

Σεβασμιότατε, θέλουμε να σας στηρίξουμε και με κάποια υλική βοήθεια. Ήδη ζητήσαμε από τους εφημερίους της Χώρας μας να διοργανωθεί «έρανος αγάπης» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, εορτή της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου. Ζητήσαμε από την Caritas Hellas να αποστείλει το προϊόν αυτού του εράνου στην Caritas Albania.

Ο θερμός χαιρετισμός μας, συνοδευόμενος από τις προσευχές μας για σας, αγαπητοί Αδελφοί στην Αρχιεροσύνη και για τους δοκιμασμένους πιστούς σας στην Αλβανία: «Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, Πατέρας του Κυρίου Ιησού Χριστού, Πατέρας φιλεύσπλαχνος και Θεός κάθε παρηγοριάς, ο οποίος μας ενισχύει σε κάθε θλίψη μας»(Β’ Κορ. 1, 3-4).

 

Με αισθήματα αδελφικής αγάπης

από όλα τη μέλη της Ιεράς Συνόδου μας

 

+ Σεβαστιανός

Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών

Πρόεδρος

 

+ Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Γενικός Γραμματέας

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πάνω στη Σημασία και την Αξία της Φάτνης

Επόμενο Άρθρο

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός στην Άνδρο

You might be interested in …

Επιστολή της Γραμματείας της Ι.Σ.Κ.Ι.Ε. προς το πρακτορείο Θρησκευτικών ειδήσεων Δόγμα, σχετικά με τον ημερολογιακό συνεορτασμό του Πάσχα

  Επιστολή της Γραμματείας της Ι. Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος προς το πρακτορείο Θρησκευτικών ειδήσεων Δόγμα, σχετικά με τον ημερολογιακό συνεορτασμό του Πάσχα.

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

              Με αφορμή το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το ΠΙΙΕΤ, ο σεβασμιότατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος απέστειλε […]