20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ετήσια εορταστική εκδήλωση της Κίνησης Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου, στην αίθουσα “Auditorium”, η Κίνηση Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδος πραγματοποίησε την Ετήσια εορταστική της εκδήλωση, τιμώντας τους σεβασμιοτάτους Ιεράρχες π. Νικόλαο Φώσκολο, τ. των εν Αθήναις Καθολικών, και π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, Επίσκοπο τ. Σύρου, Θήρας και Κρήτης και Πρόεδρο της Ι. Σ. της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, για την πολυετή προσφορά τους στην Καθολική Εκκλησία της  Ελλάδος. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Στέφανος Προβελέγγιος, πρόεδρος επί σειρά ετών της ΚΙΚΕΔΕ, με την τιμητική ομιλία του με θέμα: «Η προσωπικότητα και το έργο των δύο Ιεραρχών», τονίζοντας την προσφορά τους στην σύγχρονη ιστορία της Εκκλησίας μας, αφηγούμενος  περιστατικά και  στιγμές της πολυετούς διακονίας τους και σκιαγραφώντας με μαεστρία το  πορτρέτο τους.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η επισκοπική διακονία στις χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες» με την συμμετοχή του Σεβασμιοτάτου κ. Ιγνατίου, Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, του σεβασμιοτάτου π. Σεβαστιανού, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών και του Dr. Αιδ. Αργύρη Πέτρου, καθηγητή του Ελληνικού Βιβλικού Κολλεγίου. Το έργο του συντονισμού έφερε σε πέρας με επιτυχία η κ. Άγγελα Σεστρίνη, εκπαιδευτικός.

Οι ομιλητές υπηρέτησαν με ακρίβεια το θέμα της στρογγυλής τράπεζας, τις διάφορες πτυχές της επισκοπικής διακονίας, φωτίζοντας πολλά σημεία της ιστορίας και της εξέλιξής της, αλλά και εξηγώντας πώς αυτή η υπηρεσία γίνεται αντιληπτή από την ίδια την Εκκλησία.

Ο πρόεδρος της Κίνησης κ. Στέφανος Προβελέγγιος και η Γραμματέας κ. Άννα Λεβαντίνου προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στους δυο Ιεράρχες και τους ομιλητές.

Βραβεύθηκε, επίσης για την διαχρονική προσφορά του ο κ. Νικόλαος Γασπαράκης, πρώην πρόεδρος της ΚΙΚΕΔΕ και επί σειρά ετών διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΙΣΚΙΕ.

Κατά την εκδήλωση διαβάστηκαν χαιρετισμοί των σεβασμιοτάτων Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου, Ιωάννη, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, και Δημητρίου, Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο Αποστολικός Νούντσιος σεβασμιότατος Edward-Joseph Adams, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και πλήθος κόσμου.

Η άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και η διάθεση τιμής για ανθρώπους που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην Εκκλησία και στον Λαό του Θεού είναι τιμή και για την ίδια την ΚΙΚΕΔΕ, γιατί η αναγνώριση είναι δείγμα βαθιάς παιδείας και χριστιανικού πνεύματος, ένας θησαυρός που πολλαπλασιάζεται και μας πλουτίζει όλους. 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αδελφές του Καρμήλου: 500 χρόνια από τη γέννηση της Αγίας Θηρεσίας της Αβίλλα

Επόμενο Άρθρο

Έκτακτο Ιωβηλαίο για την Ευσπλαχνία του Θεού

You might be interested in …

Μια ημερίδα για το νόημα και την επικαιρότητα της διάκρισης

Από τη διάκριση στην απόφαση: Το αίτημα της ηθικής κρίσης και η πνευματικότητα των Ιησουιτών «Η διάκριση, γνωστή στη χριστιανική παράδοση ως “αρετή της διάκρισης των πνευμάτων”, δηλώνει την ορθή κρίση και την απόφαση, την […]

Αθήνα: Πανήγυρη της Αγίας Δωρεάς

  Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 εορτάσαμε στην Ενορία του Αγίου Λουκά σε Παναθηναϊκή τελετή της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, όπως γίνεται κατά τα τελευταία χρόνια, την Αγία Δωρεά του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου […]

Αθήνα: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εκλαμπροτάτου καρδιναλίου Σάντρι

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε την Τετάρτη το απόγευμα το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του εκλαμπροτάτου καρδιναλίου κ. Leonardo Sandri στον Ιερό Καθεδρικό και Ενοριακό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών.