17 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κοπή Βασιλόπιτας Καθολικής Νεολαίας Αθήνας

Η αρχή της νέας χρονιάς ανέκαθεν συμβόλιζε και εξακολουθεί να συμβολίζει την αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα με νέα ορμή για να κάνουμε τον χρόνο γόνιμο.

Αυτή την αφετηρία γιόρτασε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο η Καθολική Νεολαία της Αθήνας φιλοξενούμενη στην μεγάλη αγκαλιά της Ενορίας του Αγίου Παύλου Πειραιά, το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου, μετά από την ευγενή φιλοξενία που δέχτηκε να παραχωρήσει ο π. Ιωάννης Πάτσης, εφημέριος του ιερού ναού.

Περίπου 70 νέοι και εμψυχωτές νεολαίας από όλες τις Ενορίες και ομάδες νέων της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο π. Σάντος με τον Διάκονο Κωνσταντίνο. Τους νέους καλωσόρισε ο Υποδιάκονος Μάριος Ατάλλα, Υπεύθυνος για τη Ποιμαντική της Νεολαίας & των Κλήσεων της Αθήνας, ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους και μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Σεβ/του Θεοδώρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της Διαχριστιανικής Συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Διονύσιο, με την ελπίδα ο Επίσκοπος να μπορέσει να συναντήσει τους νέους σε κάποια άλλη στιγμή της χρονιάς. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους ιερείς αλλά και όλους τους νέους για την ευχάριστη και μεγάλη σε αριθμό συμμετοχή τους, στηρίζοντας την τοπική Εκκλησία. Από την πλευρά του ο π. Ιωάννης, στο τέλος, ευχαρίστησε τον Υποδιάκονο και τους νέους για την πολύτιμη παρουσία, τονίζοντας πως οι πόρτες της ενορίας θα είναι πάντα ανοιχτές για την τοπική νεολαία.

Ακολούθως, στην ενοριακή αίθουσα, όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν την Βασιλόπιτα. Το φλουρί το κέρδισε ενορίτης από την κοινότητα της Οινόης, κάτι που χαροποίησε όλους, καθώς η απόσταση «ανταμείφθηκε» με τον καλύτερο τρόπο. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ όμορφα παιχνίδια που είχαν ως βάση τη Χριστιανική γνώση και πνευματικότητα.

Όμορφες εικόνες που συμβολίζουν μια νέα αρχή, την φιλία και την ενότητα. Η γιορτή αυτή ήταν μια αφορμή που έφερε κοντά τους νέους των ενοριών της Εκκλησιαστικής μας επαρχίας και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι και η αιτία που στο μέλλον θα γίνονται περισσότερες κοινές δράσεις και δραστηριότητες με τους νέους από όλες τις ενορίες και ομάδες νέων που συνθέτουν την εικόνα του μέλλοντός μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήλωση της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε. (COMECE) για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη

Επόμενο Άρθρο

Ep. 5 Οι μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσιες του 60, ο Παζολίνι, ο καταναλωτισμός και το σήμερα [video]

You might be interested in …

theatro_Peiraias_6

Πειραιάς: Θεατρική παράσταση εις μνήμη του Α. Σ.

Η παράσταση αυτή δόθηκε στην μνήμη του ανθρώπου ο οποίος υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια η ψυχή της Θεατρικής Ομάδας της Ενορίας Πειραιά. Σεμνός και ακούραστος εργάτης, με πάθος για το θέατρο. Έγραφε στο μαγνητόφωνο […]

Αθήνα: Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Αλφόνσου Σπαντάρο

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών έζησε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στιγμές Αγαλλίασης, Χαράς και Ελπίδας. Τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη ιερατική χειροτονία είχαμε την χαρά να ζήσουμε την χειροτονία του π. Αλφόνσου Σπαντάρο, υιού […]

Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου ΟΡΙΑ

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση για τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου ΟΡΙΑ, που έγινε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο 60ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (απέναντι από το σημείο του […]