18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Μέσα σε ένα πολύ όμορφο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2014, στο Ποιμαντικό Κέντρο «Άγιος Παύλος», στην Ποσειδωνία, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου. Μετά από τη Συνέλευση και μέσα σε μια εξαιρετική, οικογενειακή και γιορταστική ατμόσφαιρα, έγινε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ισίδωρος Σαλάχας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους: Τον Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο, Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, τους Ιερείς και τα 140 μέλη του Συνδέσμου, τα οποία, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έδωσαν το παρών τους. Εκτιμάται πως, αν ο καιρός βοηθούσε, ο αριθμός των παρόντων μελών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, όπως συνέβαινε άλλες φορές. Καλωσόρισε και τα μέλη της χορωδίας του Καθεδρικού μας Ναού του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, η οποία θα πλαισίωνε το γιορταστικό μέρος της κοπής της πίτας που θα ακολουθούσε μετά από τη Γενική Συνέλευση.

Στην αρχή ο Πρόεδρος απηύθυνε, για το νέο χρόνο, τις ευχές του, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχόμενος σε όλους, ατομικά για τον καθένα και για την οικογένειά του, τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ. Οι καιροί, είπε, είναι δύσκολοι, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει βαριά πάρα πολλούς, αβέβαιο το αύριο. Με την Ευλογία και τη χάρη του Θεού, να έχουμε την υγειά μας και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για τις ανηφόρες της ζωής μας. Αισιοδοξία χρειάζεται και να έχουμε συνεχώς δίπλα μας αναμμένη τη φλόγα της Ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, για μας, για την Πατρίδα μας και για ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του έτους 2013 ενώ πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2014, όπου εκλέχτηκαν: Τακτικά μέλη οι κ.κ. Αντώνιος Ι. Παλαιολόγος, Μάρκος Ι. Πρίντεζης και Αγνή Γ. Ρούσσου και Αναπληρωματικά οι κ.κ. Άννα Α. Βουτσίνου και Πόπη Ι. Ρούσσου.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος με τους στόχους του Συνδέσμου για το έτος 2014, είπε:

"Οι στόχοι μας κατά το 2014 περιστρέφονται, κυρίως γύρω:

– Από την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Συνδέσμου, το οποίο περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Σωματείου μας κατά το 2014.

– Η καλλιέργεια, μεταξύ των μελών μας, του πνεύματος, της αξίας και της σπουδαίας σημασίας που έχει για το συνάνθρωπό μας η Εθελοντική προσφορά αίματος. Θα επιδιώξουμε τη στελέχωση, από μέλη μας, της Ομάδας των Εθελοντών Αιμοδοτών στη Σύρο, ώστε να ενταχθούν σε αυτό το θεάρεστο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του νησιού μας. Μάλιστα τώρα, που η στελέχωση κρίνεται περισσότερο αναγκαία και επιτακτική, δεδομένου ότι έχουν αποχωρήσει και συνεχώς αποχωρούν αιμοδότες, οι οποίοι, λόγω ηλικίας, δεν μπορούν πλέον να αιμοδοτούν. Ο Σύνδεσμος, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, θα ανταποκριθεί με οικονομική συνδρομή στο κάλεσμα που απευθύνει αυτή την περίοδο το Συμβούλιο της Αιμοδοσίας, για την εξεύρεση μελών στήριξης, προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά ο Σύλλογος Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου.

– Ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας με νέα βιβλία.

– Η ολοκλήρωση της ταξινόμησης του πολύτιμων ιστορικών Αρχείων του Συνδέσμου μας, το οποίο περιέχει σημαντικά στοιχεία μιας ογδονταπεντάχρονης πορείας του Συνδέσμου μέσα στο χώρο της Εκκλησίας και της Συριανής Κοινωνίας".

Ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Επίσκοπό μας π. Φραγκίσκο, τους Σεβαστούς Πατέρες και όλα τα παρευρισκόμενα μέλη για την παρουσία τους.

Επιπροσθέτως ευχαρίστησε, για άλλη μια φορά, τον Επίσκοπό μας για τη βοήθειά του στη στέγαση του Γραφείου του Συνδέσμου, όπου μας έχει παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση χώρου στο κτίριο της Καθολικής Επισκοπής, στην Ερμούπολη.

Στη συνέχεια μετέφερε τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου προς εκείνα τα μέλη μας, τα οποία ανιδιοτελώς διαθέτουν κόπο και χρόνο, προσφέροντας τις υπηρεσίες των προς το Σύνδεσμο και προς εκείνα τα μέλη τα οποία συμμετέχουν και στηρίζουν τις κάθε είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητές του. Ένα ιδιαίτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απηύθυνε στα μέλη, άμεσους συνεργάτες του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν επωμιστεί το βάρος της διανομής των φακέλων της αλληλογραφίας του Συνδέσμου προς τα μέλη, για την ενημέρωσή τους γύρω από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές του.

Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε ο Πρόεδρος στο καθένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την μεταξύ τους, όπως είπε, αμοιβαία εμπιστοσύνη, την άψογη και στενή εποικοδομητική και πολύτιμη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς της διοίκησης και της λειτουργίας του Συνδέσμου. Αυτή η έμπρακτη και αποτελεσματική συνεργασία Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, φέρνει πλούσια αποτελέσματα και κατευθύνει το Σύνδεσμο σε μια επιτυχημένη πορεία μέσα στο νησί μας.

Μετά από τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε η κοπή της Αηβασιλιάτικης πίτας του Συνδέσμου. Το μέλος του Συμβουλίου κ. Πέτρος Ρούσσος παρουσίασε τα μέλη της χορωδίας του Καθεδρικού μας Ναού του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, τα οποία, υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή της κ. Ιωάννη Ρούσσου, Μουσικού, έψαλαν Θρησκευτικούς ύμνους και τραγούδησαν τα Κάλαντα. Τα ευχαρίστησε δε για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους να πλαισιώσουν το γιορταστικό πρόγραμμα της κοπής της πίτας. Θερμά χειροκροτήματα ξεσπούσαν μετά από τον κάθε Χριστουγεννιάτικο Ύμνο και στο τέλος των Καλάντων, που απέδωσαν εξαιρετικά όλα τα μέλη της χορωδίας, με τις τόσο όμορφες φωνές τους. Στο τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τα μέλη της χορωδίας και τους εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για άριστη απόδοσή τους.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Επίσκοπό μας π. Φραγκίσκο, ο οποίος κλήθηκε να κόψει και την πίτα του Συνδέσμου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ, δίνοντας έμφαση στην ευχή να ξεπεραστεί το συντομότερο το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στον Τόπο μας. Συγχάρηκε το Συμβούλιο και γενικότερα το Σύνδεσμο για τη συνεχή δραστηριότητα που παρουσιάζει. Στην αναφορά του Προέδρου, ότι ο Σύνδεσμος είναι πάντοτε στη διάθεση της Εκκλησιαστικής Αρχής για την προσφορά οποιασδήποτε υπηρεσίας του ζητηθεί, ο Επίσκοπος είπε ότι γνωρίζει την καλή διάθεση και την προθυμία του Συνδέσμου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική μας Εκκλησία και γι αυτό τον ευχαριστεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο να αναμένει, είπε ο Σεβασμιότατος, ότι το 2014 θα ζητήσω την προσφορά των Υπηρεσιών του. Έκοψε την πίτα, δίνοντας και πάλι τις ευχές του σε όλους.

 

Σύρος, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 

Προηγούμενο Άρθρο

Αν δεν υπήρχαν μοναχές!

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικολάου στην ελληνογαλλική σχολή “Jeanne D΄Arc”

You might be interested in …

neoi_syros

Επιστολή συγχαρητηρίων προς το νέο διάκονο, Γιάννη Βαρθαλίτη, από την 9η Πανελληνία Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας

ΕΝΑΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ –  ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΝΤΑ ΔΙΑΚΟΝΟ ΙΩΑΝΝΗ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, Οι ενενήντα νέοι […]

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στην Σύρο

  5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ Εκδηλώσεις από 16 ως 21 Αυγούστου 2021 Διαδικτυακά και σταθερά! ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΩ 2021 (διάρκεια 14’31’’) www.youtube.com/watch?v=ZuntFmVJiuQ&t=49s Συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και των […]

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

Πασχαλινό Μήνυμα του   Σεβασμιότατου Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης   ΠΑΣΧΑ 2021 Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές, Χριστός Ανέστη! Αλληλούια! Το Πάσχα, δεν ελευθερώθηκε απλά ένας λαός από τη σκλαβιά της αιχμαλωσίας στην Αίγυπτο, περνώντας μέσα […]