5 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αν δεν υπήρχαν μοναχές!

Ο πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή υπογράμμισε τη μεγάλη αξία που έχουν οι μοναχές για την Εκκλησία. “Τι θα συνέβαινε” -είπε ο Πάπας- “αν δεν υπήρχαν οι μοναχές; Δεν θα υπήρχαν μοναχές στα νοσοκομεία, στις αποστολές, στα κοινωφελή ιδρύματα, στα σχολεία … Μπορείτε να φανταστείτε μια Εκκλησία χωρίς μοναχές …; Είναι αδιανόητο”!

Μιλώντας για την ημέρα κατά την οποία γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για την αφιερωμένη ζωή, ο Πάπας είπε ότι οι μοναχές είναι σπουδαίες γυναίκες, “είναι ένα δώρο, το προζύμι που μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού”. “Αυτές οι γυναίκες είναι σπουδαίες”.

Τα λόγια του Πάπα ακούστηκαν πριν από την προσευχή Angelus στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αφού προηγουμένως προέστη στην τελετή για την εορτή της Υπαπαντής, μια γιορτή η οποία παραδοσιακά είναι η παγκόσμια ημέρα για την αφιερωμένη ζωή.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι οι αφιερωμένοι άνθρωποι σε διάφορους τομείς είναι "το προζύμι για μια πιο δίκαιη και αδελφική κοινωνία". Ενώ σημείωσε ότι «η Αφιερωμένη ζωή είναι ένα δώρο του Θεού στην Εκκλησία και στον λαό του”.

Ο Πάπας ζήτησε την προσευχή, ώστε πολλοί νέοι άνθρωποι να πουν το "ναι" στο Θεό που τους καλεί «να αφιερώσουν τη ζωή τους σ 'Αυτόν και να είναι στην υπηρεσία των αδελφών τους».

Ο πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι το 2015 θα είναι αφιερωμένο στην αφιερωμένη ζωή και ζήτησε να προσευχήθουμε για την πρωτοβουλία αυτή.

02.02.2014 Ραδιόφωνο Βατικανό

Προηγούμενο Άρθρο

Λάρισα: Μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Επόμενο Άρθρο

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου

You might be interested in …

“Το τρένο των παιδιών” φτάνει στο Βατικανό για να συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο

Ο πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο 30 Μαΐου συνάντησε μια ομάδα παιδιών που έφθασαν στο Βατικανό επιβάτες του «τρένου των παιδιών». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με τον εθνικό […]

Μήνυμα του Αγίου Πατέρα Φραγκίσκου, για την 37η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2022-2023

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥΓΙΑ ΤΗΝ 37η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2022-2023 «Η Μαρία σηκώθηκε και αναχώρησε γρήγορα» (Λκ 1,39) Αγαπητοί νέοι! Το θέμα της ΠΗΝ στον Παναμά ήταν: «Ιδού η δούλη του Κυρίου, ας γίνει […]

Πάπας Φραγκίσκος προς τους οικονομικούς ηγέτες: Το τέλος της φτώχειας είναι καθήκον μας

  Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους παγκόσμιους οικονομικούς ηγέτες και οικονομολόγους να τερματίσουν την οικονομική ανισότητα, αναφέροντας ότι οι σύγχρονοι πόροι καθιστούν εφικτό τον τερματισμό της παγκόσμιας φτώχειας – και ευθύνη. «Ένας πλούσιος κόσμος και […]