20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ευχές και προσευχές για τον πάπα Φραγκίσκο

 
Θρησκευτικοί ηγέτες, πολιτικές αρχές και πιστοί σε όλο τον κόσμο προσεύχονται για την ταχεία ανάρρωση του πάπα Φραγκίσκου.
Ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, εκκλησιαστικές αρχές και οι ηγέτες από όλο τον κόσμο έστειλαν τις διαβεβαιώσεις τους για την προσευχή τους και ευχές στον πάπα Φραγκίσκο, καθώς αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης.
 
Ο Πάπας υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση το βράδυ της Κυριακής και, σύμφωνα με τα ιατρικά δελτία, είναι καλά στην υγεία του.
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας έκανε γνωστό την Τρίτη 6 Ιουλίου ότι ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ προσεύχεται για την ταχεία ανάρρωση του Πάπα. Ο Matteo Bruni ενημέρωσε ότι ο προσωπικός γραμματέας του επίτιμου Πάπα, ο αρχιεπίσκοπος Georg Ganswein, είπε ότι «ο πάπας Βενέδικτος σκέφτεται τον Πάπα με στοργή και προσεύχεται γι’ αυτόν».
 
Μια πλειάδα φωνών
Εν τω μεταξύ, μια πλειάδα φωνών εγγύτητας και υποστήριξης φτάνει στον Πάπα που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας, καρδινάλιος Gualtiero Bassetti, ο οποίος δήλωσε ότι οι πιστοί εύχονται και προσεύχονται ότι θα τον δουν σύντομα να εμφανίζεται ξανά στο παράθυρο του Αποστολικού Μεγάρου για την Κυριακάτικη προσευχή Άγγελος Κυρίου.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος, έστειλε αμέσως μήνυμα με «αδελφικές ευχές για ταχεία ανάρρωση, προσευχόμενος η επέμβαση να ήταν επιτυχής», ώστε να ξανασυναντηθούν σύντομα «για να προωθήσουμε μαζί την απαραίτητη αποστολή ενότητας, στην οποία μας καλεί ο Χριστός».
 
Ευχητήριο μήνυμα και από τον Μεγάλο Ιμάμη του Al Azhar, Ahmad al-Tayyeb, που απευθύνεται στον «αγαπητό μου αδελφό» επιβεβαιώνει την αδελφική φιλία πουτους συνδέει και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση «που θα τον επιστρέψει στην αποστολή του για την ανθρωπότητα».
 
«Είθε ο Κύριος να τον στηρίξει με την τρυφερότητα της αγάπης του» ήταν η προσευχή από το Αγγλικανικό Κέντρο της Ρώμης, ενώ ο επικεφαλής ραβίνος της Ρώμης, Riccardo Segni έγραψε στο Twitter: «Τις καλύτερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωσηστον Πάπα που αντιμετωπίζει μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση».
 
Η Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου εξέφρασε επίσης την εγγύτητά της προς τον Πάπα και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής της που είναι αφιερωμένη στους ασθενείς, υπάρχει ειδική παράκληση και αίτημα για προστασία του πάπα Φραγκίσκου, «ώστε να επιστρέψει σύντομα στην υγεία του για να ασκήσει πλήρως τη διακονία του ως πατέρας και ποιμένας».
 
Ηγέτες από όλο τον κόσμο
 
Πολλοί πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο εξέφρασαν τις ευχές και την υποστήριξή τους, όπως ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, και ο πρωθυπουργός, Mario Draghi. Από το Ισραήλ, ο Πρόεδρος Rivlin έγραψε στο Twitter, ευχόμενος στον πάπα Φραγκίσκο ταχεία ανάρρωση και διαβεβαιώνοντάς τον για τις προσωπικές προσευχές του και τις προσευχές όλων των Ισραηλινών. Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας, Muhammadu Buhari, κάλεσε τον πληθυσμό να προσευχηθεί υπέρ του Πάπα. Ομοίως, ο Πρόεδρος της Μάλτας και εκείνος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Πάπα στον Μακάριο Χοσέ Γκρεγκόριο Ερνάντες Σισνέρος, τον γιατρό των φτωχών, του οποίου η μακαριωνυμία τελέστηκε στις 30 Απριλίου στο Καράκας.
 
Πηγή: vaticannews.va /06.07.21
Προηγούμενο Άρθρο

Κ-296, Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

You might be interested in …

4ο Άρθρο για την Συνθετική Έκθεση της Συνόδου 2023, στο σεβασμ. Σεβαστιανού

ΑΡΘΡΟ τέταρτο Η Συνθετική Έκθεση των εργασιών της Συνόδου των Επισκόπων (Οκτώβριος 2023) Βαπτισμένοι και κατηχημένοι! Στο προηγούμενο άρθρο μας, έλεγε η Σύνοδος ότι είναι ανάγκη να ζούμε οι βαπτισμένοι μια πίστη πασχαλινή (πέρασμα από […]

Πάπας Φραγκίσκος: Η πορεία προς την ανθεκτικότητα του κλίματος εμποδίζεται από τη βραχυπρόθεσμη απληστία

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους συμμετέχοντες σε σύνοδο κορυφής στο Βατικανό για την κλιματική κρίση και ενθαρρύνει τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιήσει την αναγεννητική δύναμη της φύσης για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της κλιματικής […]