20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η γιορτή υποδοχής του Πάπα Φραγκίσκου στη Λισαβόνα

Χιλιάδες νέοι προσκυνητές από όλο τον κόσμο, μαζί με ιερείς και επισκόπους, υποδέχθηκαν με χαρά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στο κεντρικό πάρκο της Λισαβόνας Εδουάρδος 7ος.

Η γιορτή υποδοχής του Πάπα Φραγκίσκου ήταν η πρώτη ορατή και ευρεία ανταπόκριση στην πρόσκληση του Αγίου Πατέρα προς όλους τους νέους του κόσμου: να συμμετάσχουν στη Λισαβόνα για να γιορτάσουν την πίστη και να δείξουν την ύπαρξη μιας Εκκλησίας ενωμένης στην ποικιλομορφία της, η οποία συνδυάζει επιδέξια την παράδοση και την σύγχρονη εποχή. Ό,τι είχε υποσχεθεί γίνεται πράξη: πρόκειται πραγματικά για ένα γιορτινό και γεμάτο χρώματα γεγονός, το οποίο καθοδηγεί η πίστη.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από ένα κλίμα χαράς και ενότητας, που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

Διαβάστε Περισσότερα …

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΗΝ 2023 Ελληνική αποστολή: Η πρώτη εμψύχωση-κατήχηση RISE UP (σήκω)

Επόμενο Άρθρο

Ο Πάπας καλωσορίζει τους νέους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Ο Θεός σας καλεί με το όνομά σας» (βίντεο)

You might be interested in …

Οι «συναντήσεις του Ταιζέ» ενέπνευσαν τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ για τις Π.Η.Ν (Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας)

Όλοι έχουμε ακούσει τη μοναστική Κοινότητα του Ταιζέ, στο ομώνυμο μικρό χωριό της γαλλικής Βουργουνδίας. Εκεί προτεστάντες, αγγλικανοί και καθολικοί μοναχοί ζουν μαζί, βιώνοντας τον πραγματικό οικουμενισμό. Την περιοχή επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι. Επίσης […]

ΠΗΝ 2023 Ελληνική αποστολή: Η πρώτη εμψύχωση-κατήχηση RISE UP (σήκω)

Στις 2 Αυγούστου 2023, δεύτερη ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που έχουν συγκεντρωθεί στη Λισαβόνα ξεκίνησαν τις εμψυχώσεις-κατηχήσεις “Rise up” (Σήκω), φιλοξενούμενοι στις ενορίες της πόλεως. Ο σκοπός της πρώτης αυτής […]