9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η εορτή της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο Βόλο

 

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος μας σεβ. Ιωάννης Σπιτέρης έλαβε μέρος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και την επομένη παρακολούθησε τις εργασίες του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου “η γυναίκα στη Βίβλο” που διοργάνωσε η Ελληνική Βιβλική Εταιρία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διακεκριμένοι ομιλητές και εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος ο π. Θεόδωρος Κοντίδης Τ.Ι. αναφέρθηκαν στη γυναίκα μέσα στην Αγία Γραφή, αλλά και στην αντιμετώπισή της μέσα στην ιστορία και στη θεολογία. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβαστιανός. Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Η γυναίκα στην Εκκλησία και την κοινωνία” στην οποία ετέθησαν βασικά ερωτήματα σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην Εκκλησία και την κοινωνία με φόντο τη Βίβλο και τον ρόλο της που την ολοκληρώνει ως άνθρωπο.

Με το πέρας του συνεδρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ανταποκρινόμενος στην ευγένεια του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, αναχώρησαν με το όχημα του τελευταίου για το Βόλο.

Από το Βόλο, ο Επίσκοπός μας, συνοδευόμενος από τον π. Πάολο αναχώρησε για τη Λάρισα όπου μαζί με το λειτουργό π. Κρίστιαν λειτούργησαν, το απόγευμα του Σαββάτου, για τη μικρή πολυεθνική καθολική κοινότητα της περιοχής. Οι ψαλμοί και οι προσευχές, σε διάφορες γλώσσες, απέδειξαν για άλλη μια φορά την οικουμενική και παγκόσμια διάσταση της εκκλησίας μας που ολοκληρώθηκε το ίδιο βράδυ με την καθιερωμένη τράπεζα αγάπης που προετοιμάζουν οι κυρίες, προσφέροντας γεύσεις και νοστιμιές από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

 

Το πρωί της επομένης πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο Βόλο. Η εορτή της Παναγίας μεταφέρθηκε από την προηγούμενη Κυριακή που εόρτασε ο Καθεδρικός της Θεσσαλονίκης και ο ναός στο Βόλο ήταν κατάμεστος από πιστούς, που στο πρόσωπο της Παναγίας έβλεπαν τον πιο ωραίο δρόμο για να βαδίσουν προς τα Χριστούγεννα.

Όπως κάθε χρόνο η Πολυφωνική χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Γιάννη Καρκάλα έψαλε τα μέρη της Θ. Λειτουργίας, ενώ παρουσίασε για πρώτη φορά κάποιους καινούργιους ύμνους που εντυπωσίασαν το εκκλησίασμα. Παρόντες στη Θεία Λειτουργία, πέραν του εφημερίου π. Παύλου ήταν ο φραγκισκανός π. Εντοάρντο που στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του στη θεολογία, φιλοξενείται στο Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης. Η όμορφη γιορτινή μέρα έκλεισε με ένα κέρασμα που προσέφεραν οι κυρίες της Ενορίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου το πρωί της Δευτέρας αναχώρησε για την Αθήνα για να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ακόμα μια αληθινή “ιστορία”, δύο κοριτσιών, που έχουν μεγάλo απόθεμα αγάπης προς το πλησίον,

Επόμενο Άρθρο

Τακτική Φθινοπωρινή Σύνοδος της Ιεραρχίας

You might be interested in …

thess_corf_01

Θεσσαλονίκη : Οκταήμερο Γνωριμίας, Στοχασμού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Οκταήμερο Γνωριμίας, Στοχασμού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ, με εφήβους από την Κέρκυρα και απ’ όλη την επικράτεια του Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του […]

Κατασκήνωση του κατηχητικού του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σάββατο 16 έως και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018) Τριάντα (30) παιδιά από το ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ της Θεσσαλονίκης, επτά (7) παιδιά από την ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ […]

Οκταήµερο Γνωριµίας, Στοχασµού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ Μεσογγή Κέρκυρας

   Οκταήµερο Γνωριµίας, Στοχασµού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ Μεσογγή Κέρκυρας 10 έως και 17 Ιουλίου 2012 Τείνει πλέον να γίνει θεσµός το Οκταήµερο Γνωριµίας, Στοχασµού και Ψυχαγωγίας για ΕΦΗΒΟΥΣ, µε εφήβους από την Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας […]