19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η επικοινωνία σαν συνάντηση, μεταξύ αυθεντικότητας και πραγματισμού

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε από 3-5 Νομεβρίου η Συνάντηση των Επισκόπων, υπευθύνων για την Κοινωνική Επικοινωνία στις Συνόδους Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρώπης. 

Ποια είναι η επίδραση της ψηφιακής επικοινωνίας στην σκέψη και την βίωση της πίστης; Μπορεί η εικονική συνάντηση να είναι επικοινωνία και μια ευκαιρία για μια αυθεντική συνάντηση; Πώς μπορεί η  χριστιανική μαρτυρία να εκφράζεται στον ψηφιακό κόσμο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που οι Ιεράρχες, οι υπεύθυνοι για τις κοινωνικές επικοινωνίες των Συνόδων των Καθολικών Ιεραρχιών της Ευρώπης, με την συνδρομή ειδικών στις επικοινωνιακές, αντιμετώπισαν στην Αθήνα, υπό το πρίσμα του μηνύματος του πάπα Φραγκίσκου για την 48η  Παγκόσμια Ημέρα Επικοινωνιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής για τις Κοινωνικές Επικοινωνίες του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχιών Ευρώπης, υπό την προεδρία του σεβασμιοτάτου José Ignacio Munilla Aguirre, επισκόπου του Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία). Παρέστη επίσης ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τις Κοινωνικές Επικοινωνίες, σεβασμιότατος Claudio Celli.

Στην Αθήνα, τους 30 συμμετέχοντες βοήθησαν στον προβληματισμό τους ειδικοί στον τομέα της Κοινωνικής Επικοινωνίας, όπως ο π. Antonio Spadaro SJ, διευθυντής του περιοδικού «La Civiltà Cattolica»,  ο καθηγητής Arturo Perez Merayo, λέκτορας στη Σχολή Επιστημών Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια (Ισπανία) και ο π. Roderick Vonhögen, ιδρυτής του Star Quest και Trideo web TV (Ολλανδία).

Η συνάντηση περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση της δραστηριότητας στον τομέα της Κοινωνικής Επικοινωνίας, που επιτελεί το Γραφείο για τα Media της Ι. Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, την οποία έκανε ο διευθυντής του, κ. Σεβαστιανός Ρούσσος.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Κόρινθο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Αποστολικός Έξαρχος των Ελληνορρύθμων Καθολικών στην Ελλάδα, σεβασμιότατος  Δημήτριος Σαλάχας, παρουσίασε έναν προβληματισμό σχετικά με την ομιλία του Αποστόλου Παύλου από τον Άρειο Πάγο στην Κόρινθο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν παρεμβάσεις από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών, σεβασμιότατο Σεβαστιανό Ροσσολάτο, και τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα, σεβασμιότατο Edward Joseph Adams.

Η συνάντηση δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό. Το πλήρες πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του CCEE (www.ccee.eu) μαζί με μια θεματική εισαγωγή  για τη συνεδρίαση.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Η Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής πανηγύρισε με λαμπρότητα τον Άγιο της Προστάτη Άγιο Ζαχαρία

Επόμενο Άρθρο

Ποιμαντική επίσκεψη στη Νάξο

You might be interested in …

Ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο πραγματοποίησε στις 12/02/2015 ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και Αποστολικός Τοποτηρητής της Αρχιεπισκοπής Ρόδου π. Σεβαστιανός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Ρόδου π. Λουκά. Στη συνάντηση, […]

Αθήνα: Ιερά Σινδόνη του Χριστού, Παράδοση-Πίστη-Επιστήμη

  Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στις 8 το βράδυ η Ποιμαντική Επιτροπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών οργάνωσε στο Αμφιθέατρο Auditorium της Αρχιεπισκοπής, μία παρουσίαση της Ιεράς Σινδόνης του Χριστού.

Πρώτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής: «Μόνο στο Θεό θα υπακούω!»

Ομιλία του σεβ. Σεβαστιανού κατά την Θ. Λειτουργίατης Πρώτης Κυριακής της Τεσσαρακοστής Αυτή την Τεσσαρακοστή, δηλαδή την περίοδο προετοιμασίας για να ζήσουμε το Πάσχα του Κυρίου, σας προτείνουμε να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία μαζί με […]