1 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Κάριτας Ευρώπης ευχαριστεί τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κάριτας Ελλάς
Φιλανθρωπικό Σωματείο Αναγνωρισμένο, MKO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Κάριτας Ευρώπης ευχαριστεί τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού

Κοινοβουλίου για την υποστήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας

Ο Γενικός Γραμματέας της Κάριτας Ευρώπης χαιρετίζει το ψήφισμα για την Ουκρανία που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 27 Φεβρουαρίου 2014 .

«Είμαι ικανοποιημένος με τον έντονο τόνο των βουλευτών. Ταιριάζει με τον επείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο πρέπει να αναληφθούν δράσεις», λέει ο Jorge Nuño Mayer, Γενικός Γραμματέας της Κάριτας Ευρώπης.

Ο κ. Nuño Mayer υποστηρίζει πλήρως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικά τα σημεία εκείνα στα οποία η Κάριτας Ευρώπης είχε ήδη αναφερθεί με τη δική της δήλωση στις 25 Φεβρουαρίου 2014. Όπως, για παράδειγμα, η απαίτηση να διασφαλιστεί ότι «όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά πολιτών ( … ) ή κατηγορούνται για κατάχρηση κρατικής εξουσίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανεξάρτητες δίκες» και η έκκληση για «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν σε αυτή την κρίσιμη για την Ουκρανία συγκυρία προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής μετάβασης ( … )».

Ως προς το κάλεσμα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Επιτροπή να παρέχουν τα κράτη μέλη και οι διεθνείς οργανισμοί αποτελεσματικά άμεση ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια, η Κάριτας Ευρώπης θέλει να υπενθυμίσει στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ότι η Κάριτας στην Ουκρανία γεμίζει το κενό αυτό -στα πλαίσια βεβαίως των δυνατοτήτων της- από την αρχή ήδη των ταραχών.

«Η Κάριτας στην Ουκρανία, με το προσωπικό και τους εθελοντές της, βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων της σύγκρουσης σε ολόκληρη τη χώρα. Επί του παρόντος, η Κάριτας στην Ουκρανία εργάζεται ενεργά υποστηρίζοντας τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Μαϊντάν», λέει ο κ. Nuño Mayer.

Ο κ. Nuño Mayer ευχαριστεί τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη μαζική υποστήριξή τους προς τους πολίτες της Ουκρανίας και ελπίζει ότι θα συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο.

 

Η Κάριτας Ευρώπης είναι το δίκτυο των οργανώσεων Κάριτας στην ευρωπαϊκή ήπειρο

http://www.caritas.eu info@caritas.eu


 

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή [2014]

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Μήνυμα για την Τεσσαρακοστή

You might be interested in …

Επίσκεψη Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για Πρόσφυγες στο κέντρο ADAMA

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 ο κος Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, επισκέφτηκε το Κέντρο ΑΝΤΑΜΑ (Adama Center), του ομώνυμου Προγράμματος της Κάριτας Ελλάς […]

Εξόρμηση αγάπης της Κάριτας Αθήνας-Προσφυγικό Έργο στην πλ. Βικτωρίας

  ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΡΓΟ         CARITAS ATHENS  REFUGEE PROGRAMME       Οι εκατόμβες των θυμάτων, οι ζωές που χάνονται και γίνονται αριθμοί, η σύγχρονη τραγωδία που καθημερινά διαδραματίζεται στη Μεσόγειο, οι εικόνες […]

«Προσδιορίζοντας το Ποιοι Είμαστε», 1η Συνάντηση της Young Caritas.

Μανρέσα, Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μονής Πατέρων Ιησουιτών, Οινόη 12-15 Μαΐου 2023. 18 Μαΐου, 2023 Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2023, το Πνευματικό Κέντρο Ιησουιτών “Μανρέσα” στην Οινόη, άνοιξε τις πόρτες του στους Νέους της […]