6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Κάριτας Τήνου τα Χριστουγέννα

cartin_3

cartin_3Με τις σχετικά λιγοστές δυνάμεις και σε μια τέτοια εποχή της κρίσης που περνάμε, η Κάριτας Τήνου διοργάνωσε με πολλή φροντίδα, στην αίθουσα του αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας, τη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, μια όμορφη και ζεστή συνάντηση με σκοπό να συλλέξει χρήματα για να συνδράμει δύο φιλανθρωπικά έργα: τα συσσίτια των αδελφών της Μητέρας Τερέζας στην Αθήνα, και τις δραστηριότητες του «Χαμόγελου του παιδιού».

Θα ήταν μια απλή και συνηθισμένη φιλανθρωπική συνάθροιση, με καφέ τσάι και λουκουμάδες, σε μια πολύ καλά διακοσμημένη αίθουσα, αν δεν είχε διοργανωθεί και πραγματοποιηθεί με έναν πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για την Τήνο τρόπο.

Κατ’ αρχήν στην διοργάνωση συμμετείχε ο σύλλογος «Φίλοι του Κέντρου Υγείας Νικόλαος Κόγκος» και είναι η πρώτη φορά που, εδώ, ένας σύλλογος συνεργάζεται με έναν θεσμό της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Σύλλογος αυτός, εκτός από τη στήριξη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, έχει διοργανώσει την κατ’ οίκον νοσηλεία, όπου πολλοί εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ισχύουσα ελληνική νοοτροπία, και τη δυσπιστία προς ότι δεν ανήκει στους επίσημους θεσμούς του ελληνικού Κράτους, αυτή η θεάρεστη και γεμάτη ανθρωπιά συνεργασία είναι μια μαρτυρία της ωριμότητας των κατοίκων αυτού του νησιού. Και τρέφει την ελπίδα για περαιτέρω δραστηριότητες που να γκρεμίσουν τις όποιες προκαταλήψεις και να υπερπηδήσουν τις όποιες διαφορές.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή εκείνων των παιδιών από τα δύο κατηχητικά κέντρα που θέλησαν να συμμετέχουν. Και από αυτή την άποψη έγινε κάτι το πρωτότυπο, και δεν θα υπήρχε κάποιος λόγος να αναφέρουμε ότι μαζί με το τσάι και τον καφέ προσφέρθηκαν και μπισκότα(!), αν τα νοστιμότατα αυτά μπισκότα δεν είχαν φτιαχτεί από τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά ήρθαν πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, και με την καθοδήγηση των μελών της επιτροπής της Κάριτας, έπλασαν με τα επιδέξια χεράκια τους τα μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Και ενώ ο φούρνος τελειοποιούσε το έργο τους, τα παιδιά διασκέδασαν παρακολουθώντας τη προβολή ταινιών με κινούμενα σχέδια.

Τέλος, μια πολλή ευχάριστη παρουσία ήταν η συμμετοχή της χορωδίας της Κώμης που αποτελείται από γυναίκες όλων των ηλικιών, γνωστές λίγο-πολύ σε όλους μας. Αυτές οι συμπολίτισσές μας, μας έδωσαν, και σ’ αυτή την εκδήλωση, την ευκαιρία όχι μόνον να απολαύσουμε τις χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, αλλά και να θαυμάσουμε το πολύ ωραίο αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Η εμφάνισή τους με το ομοιόμορφο ντύσιμο, την κόκκινη εσάρπα στο λαιμό και την ωραία έκφραση στο πρόσωπο, πρόσθεσε μια νότα σεμνής επισημότητας, ομόρφυνε ακόμα περισσότερο τη βραδιά και επιβεβαίωσε το μήνυμα του πόσο ωραίες και δημιουργικές δραστηριότητες μπορούν να γίνουν σε ένα μικρό χωριό. Τη χορωδία οργάνωσε και διευθύνει η μουσικός κ. Γεωργία Μπακογιάννη.

Τα περίπου 250 άτομα που προσήλθαν έδωσαν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέλαβαν αλλά και με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην τόσο καλή διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, και στις ευχές για το καινούργιο χρόνο πρόσθεσαν ακόμα μία για τη καλή συνέχεια στη φιλανθρωπική δράση της Κάριτας και του Συλλόγου.

σ.φ. 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρωτοχρονιά στην Τήνο

Επόμενο Άρθρο

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας

You might be interested in …

Η Πανήγυρη στο Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Πάρο

          Η καθολική κοινότητα της Πάρου και φέτος γιόρτασε τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου με μεγάλη χαρά! Φέτος όμως η γιορτή ήταν ξεχωριστή μιας και η λειτουργία δεν ήταν μόνο προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου […]

tin_xinarapetrupavlu

Η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ξινάρας Τήνου εόρτασε πανηγυρικά

Η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ξινάρας Τήνου εόρτασε πανηγυρικά με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν το απόγευμα μαζί με τον […]