20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Πανήγυρη του Αγίου Πίου στη Μεσογγή.

Πριν από ένα χρόνο, τις μέρες αυτές, μια ομάδα πιστών από την Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας και το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης, είχαμε τη χαρά και τη χάρη να βρισκόμαστε στους ιερούς τόπους όπου έζησε ο Άγιος Πίος από την Πιετραλτσίνα. Στο Σαν Τζιοβάννι Ροτόντο, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Π. Ιωάννη, τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία με πλήθος πιστών και προσκυνήσαμε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Πίου.  Με όμορφες αναμνήσεις και πολλή πίστη, μεγάλος αριθμός πιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί από όσους συμμετείχαν στο θαυμάσιο αυτό περσινό προσκύνημα που παραπάνω ανάφερα, συγκεντρώθηκαν στην Εκκλησία της Μεσογγής, την αφιερωμένη στον Άγιο Πίο για να τον γιορτάσουν και να προσευχηθούν ζητώντας τη μεσιτεία του στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Είναι ίσως ο μόνος ιερός ναός  στην Ελλάδα ο οποίος είναι αφιερωμένος στον άγιο Πίο από την Πιετραλτσίνα. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο αξέχαστο προσκύνημα και μίλησε για τον Άγιο Πίο στους πιστούς, που με πραγματική αφοσίωση άκουγαν το κήρυγμά του. Εξήρε τις αρετές του Καπουκίνου Αγίου και ιδιαίτερα αυτές της πίστης του, της ευσπλαχνίας και της υπακοής του. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα πως οι χιλιάδες πιστοί που τον γνώρισαν και τον συνάντησαν στη ζωή τους δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να ξεχάσουν το πρόσωπο της αγάπης και της πίστης αυτού του ανθρώπου. Ο Πατέρας Πίος ήταν ένα σημείο της τραγικότητας της ζωής του ανθρώπου. Η πίστη του ήταν μια φλόγα τόσο δυνατή που φώτιζε τη ζωή των ανθρώπων που τον πλησίαζαν. Οι Άγιοι δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι μέσα στον τόπο και το χρόνο, και στα πρόσωπά τους ο Θεός φανερώνει την αγάπη του. Ο Πατέρας Πίος είναι και ο Άγιος του μυστηρίου της εξομολόγησης και της μετάνοιας. Μέσα από αυτό το μυστήριο έδινε τη χάρη στους πιστούς και φανέρωνε σε αυτούς τη θεία ευσπλαχνία.  Ο Άγιος Πίος, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ας μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως έχουμε ανάγκη να συμφιλιωθούμε με το Θεό και τους αδελφούς μας. Ας μας δώσει λίγη από εκείνη τη γαλήνη που είχε εκείνος, για να συνεχίσουμε το δρόμο της ζωής μας με περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό.

Τα έσοδα από το δίσκο της Θείας Λειτουργίας, καθώς και κάποιες άλλες προσφορές των πιστών που συμμετείχαν στην Πανήγυρη, προσφέρθηκαν στο φιλανθρωπικό ταμείο της Κάριτας.

Στο τέλος της αρχιερατικής Θείας  Λειτουργίας, ένα εύγευστο κέρασμα, που ετοίμασαν ως ευχαριστία και με αγάπη τα μέλη της Κάριτας, έκλεισε την όμορφη γιορτή μας και ευχηθήκαμε να μας δώσει ο Άγιος Πίος τη χάρη να ξαναβρεθούμε σύντομα .

π. Μάριος Ρήγος

23 Σεπτεμβρίου 2014

Προηγούμενο Άρθρο

Η πρόκληση της μετανάστευσης: η αδιαφορία δεν πρέπει να επικρατήσει

Επόμενο Άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Επιτροπών “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα και την Κόρινθο

You might be interested in …

Κέρκυρα 2014, η Λιτανεία της Αγίας Δωρεάς

«Η ΑΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ» (πρβλ. Ιω. 1,1-11)               Η μεγαλόπρεπη αυτή λιτανεία της Αγίας Δωρεάς, η οποία τελείται αδιάλειπτα κάθε χρόνο, από τη σύστασή της μέχρι και τις μέρες μας,  έχει βαθιές […]