3 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Χαρά του Ευαγγελίου, το προγραμματικό κείμενο της Εκκλησίας σήμερα

 

Ο Πρόεδρος της Συνόδου για την Ευαγγελισμό των Λαών, καρδινάλιος Φερνάντο Filoni, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Βιετνάμ. Την Τρίτη 20/1 είχε συναντήσεις στο Ανόι με τα μέλη της Συνόδου των Επισκόπων του Βιετνάμ και με μια ομάδα ιερέων.

Στις ομιλίες του μίλησε για την ιεραποστολική δραστηριότητα της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την Αποστολική Παραίνεση του πάπα Φραγκίσκου «Η Χαρά του Ευαγγελίου»:

«Αγαπητοί αδελφοί Επίσκοποι, η Αποστολική Παραίνεση “Η Χαρά του Ευαγγελίου” είναι ένα πολύτιμο έγγραφο, επειδή είναι το προγραμματικό κείμενο της Εκκλησίας σήμερα και αντιπροσωπεύει το όραμα που μας δίνει ο πάπας Φραγκίσκος για τα επόμενα χρόνια. Λέει ότι η χαρά του Ευαγγελίου είναι η βάση για τον ευαγγελισμό. Γεννιέται και ξαναγεννιέται στην

προσωπική συνάντηση με τον Ιησού, από τον οποίο προέρχεται η αλλαγή στη ζωή και το ιεραποστολικό πνεύμα. Στην πραγματικότητα, η χαρά, από τη φύση της, πάντα επιδιώκει να επικοινωνεί: "Αν κάποιος εγκολπώθηκε αυτή την αγάπη που του ξαναδίνει το νόημα της ζωής, πώς μπορεί να συγκρατήσει την επιθυμία να τη μεταδώσει στους άλλους;” (Ν.8). Ο ευαγγελισμός είναι η φυσική συνέπεια αυτής της χαράς, η οποία συνίσταται στη συνάντηση με τον Κύριο και ανανεώθηκε από Αυτόν: “Η Εκκλησία δεν αυξάνεται διά του προσηλυτισμού, αλλά δια της προσέλκυσης (Ν. 15). Επομένως, αυτός που ευαγγελίζεται πρέπει να είναι σε συνεχή, προσωπική μεταστροφή προκειμένου να γίνει μια αυθεντική μαρτυρία για το Ευαγγέλιο. Η ενάρετη ζωή όλων των μελών του Λαού του Θεού φανερώνει την ευγενή και συναρπαστική ομορφιά του Ευαγγελίου. Ταυτόχρονα, είναι καθοριστική προϋπόθεση για την εργασία του ευαγγελισμού στον κόσμο του σήμερα».

 

Πηγή: Ραδιόφωνο του Βατικανού

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα: Συνάντηση-Προσευχή για την Ενότητα των Χριστιανών

Επόμενο Άρθρο

Πάπας: “H Διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα για την ειρήνη”

You might be interested in …

CCEE-Προσφυγικό Τείχη; Όχι σε μια πολιτισμένη Ευρώπη

CCEE-Προσφυγικό Τείχη; Όχι σε μια πολιτισμένη Ευρώπη Ο αντιπρόεδρος του Συμβούλιου Καθολικών Ιεραρχιών Ευρώπης καρδινάλιος Bagnasco ανέλυσε το φαινόμενο των προσφύγων στην Ιερουσαλήμ και μίλησε για την επόμενη Σύνοδο για την οικογένεια. Το προσφυγικό και […]