13 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Πειραιά: Εορτασμός Μεταστροφής Αγίου Παύλου και Χειροθεσίες Κων/νου Καπέλλου-Ιωάννη Στεφάνου

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 η Ενορία του Αγίου Παύλου Πειραιά εόρτασε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα την Mεταστροφή του Αγίου Παύλου στον ομώνυμο Ναό της Ενορίας και ταυτόχρονα την Χειροθεσία του Κωνσταντίνου Καπέλλου σε Αναγνώστη και Υποδιάκονο και

του Ιωάννη Στεφάνου σε Αναγνώστη από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρο Κοντίδη.

Η τελετή άρχισε στις 10.30 το πρωί με την Αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος π.Θεόδωρος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ιωάννης Πάτσης, ο π. Σωτήρης Μαυροφίδης, ο π. Δημήτρης Παλαιολόγος και ο Διάκονος π. Santhosh Pasala.

Ο Σεβασμιότατος στο Κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ιησού μέσω του λαού του Ισραήλ να φωτίσει όλους τους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είμαστε και εμείς, και να μας δείξει το δρόμο για την αιωνιότητα. Θέλησε να μας φωτίσει, να μας εξυψώσει μέσα στην αλήθεια με το Λόγο του Θεού Πατέρα. Πρέπει μέσα από τα Ευαγγέλια να γνωρίζουμε τον Ιησού Χριστό και την Βίβλο να μην την διαβάζουμε ως Ιστορία αλλά να προσπαθούμε μέσα από αυτή, να συναντάμε τον Ιησού Χριστό, σαν να κάθεται δίπλα μας κάθε στιγμή μελέτης, η οποία να γίνεται Προσευχή για μας.

Και ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι αυτό το Λόγο του Θεού πρέπει να τον υπηρετούν με Ευλάβεια και Σεβασμό όσοι αποφασίζουν να τον υπηρετούν και να τον έχουμε όλοι μαζί μέσα στην καρδιά μας!!!

Αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος προχώρησε στην Χειροθεσία του Κωνσταντίνου ως Υποδιακόνου και Αναγνώστη και του Ιωάννη ως Αναγνώστη.

Τους Ύμνους της Τελετής ψάλλαμε με την βοήθεια του Μουσικού Συνόλου Manus Apertae.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου πήραν το λόγο ο Εφημέριος π. Ιωάννης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καθολικών Πειραιά και εκπρόσωπος της Ενορίας οι οποίοι αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια για τον Κωνσταντίνο και τον Ιωάννη, οι οποίοι στη συνέχεια με την σειρά τους ευχαρίστησαν όλους όσους τους βοήθησαν για να φθάσουν στην χειροθεσία αυτή, ακολούθησαν θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρόντες με την κραυγή ΑΞΙΟΙ και η Ευλογία του Σεβασμιοτάτου ολοκλήρωσε την Θεία Λειτουργία.

Ας Ευχαριστήσουμε τον Κύριο για τους νέους Εργάτες του αμπελώνα Του και ας Τον παρακαλέσουμε να στέλνει συνεχώς νέους!!!

Λ.Ι.Β.

Προηγούμενο Άρθρο

«Πώς μας προσεγγίζει ο Χριστός; Η Θεία Λατρεία», του σεβάσμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο

You might be interested in …

Αθήνα: Ιερά Σινδόνη του Χριστού, Παράδοση-Πίστη-Επιστήμη

  Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στις 8 το βράδυ η Ποιμαντική Επιτροπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών οργάνωσε στο Αμφιθέατρο Auditorium της Αρχιεπισκοπής, μία παρουσίαση της Ιεράς Σινδόνης του Χριστού.

Ep.6 Ποιο ήταν το κεντρικό επιχείρημα που οδήγησε στην ψήφιση του νόμου για τους γάμους ομοφύλων; (video)

Συζητήσεις με τον σεβαμ. Θεόδωρο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών. Το ερώτημα που θέσαμε στον σεβασμιότατο Θεόδωρο, είναι Ποιο ήταν το κεντρικό επιχείρημα που οδήγησε στην ψήφιση του νόμου για τους γάμους ομοφύλων και γιατί έπεισε;

Επιμόρφωση εργαζομένων της Κάριτας Αθήνας σχετικά με την άνοια

  Εκπαίδευση σχετικά με την Άνοια προς τους επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ωφελούμενους των Προγραμμάτων, τα οποία υλοποιεί η Κάριτας Αθήνας σε συνεργασία με το CRS και την Ύπατη Αρμοστεία των […]