28 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο

Tο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2022, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Κάριτας Ιταλίας, της Κάριτας Ισπανίας και της Κάριτας Γερμανίας. Προτεραιότητα του Κοινωνικού Κέντρου αποτελεί η ανάπτυξη υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης ευάλωτων ομάδων και η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου στο πλαίσιο ενός φιλόξενου χώρου συνάντησης. Οι δράσεις που υλοποιούνται στοχεύουν στην ανάπτυξη ικανοτήτων, στην ενδυνάμωση, στην ενίσχυση του δημιουργικού διαλόγου και της επικοινωνίας, καθώς και στην υποστήριξη της ένταξης ή της επανένταξης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Η παροχή των υπηρεσιών είναι άμεση και ευέλικτη και πραγματοποιείται μέσω της δια ζώσης ή της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κοινωνικού Κέντρου απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και περιλαμβάνουν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για την κατάκτηση βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα με μαθητές από διάφορες χώρες του κόσμου με στόχο την υποστήριξη της διαδικασίας ένταξης των μαθητών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Ελλάδας ευρύτερα.

Επιπλέον, σε ανταπόκριση των αναγκών προσφέρονται υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, επαγγελματικός προσανατολισμός, εργασιακή και οικονομική συμβουλευτική.

Έχουν υλοποιηθεί δράσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που περιλαμβάνουν ζωγραφική, διαδραστικά παιχνίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Επιπλέον, κατά το διάστημα λειτουργίας του κέντρου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις και δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο, δίνοντας το βήμα για συζήτηση και προβληματισμό.

Η ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού της Λέσβου με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση. Φροντίζει ώστε να αξιολογεί και να αναπροσαρμόζει τις υπηρεσίες της βάσει των αιτημάτων που δέχεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι διανομές χειμερινού ρουχισμού, σε συνεργασία με την Κάριτας Σύρου, (4 διανομές, περίπου 200 σάκοι με ρούχα) τόσο στον χώρο του Κέντρου στην πόλη της Μυτιλήνης όσο και μέσω δωρεών σε άλλους συνεργαζόμενους φορείς και οργανώσεις με ανάλογες δραστηριότητες στο νησί.

Το Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο, σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον χρόνο λειτουργίας του συνδέθηκε με τους ανθρώπους της κοινότητας, αλλά και με τους τοπικούς και δημόσιους φορείς που έχει συνεργαστεί με αποτέλεσμα να εδραιωθεί η παρουσία του ως χώρος προσφοράς, αλληλεγγύης και προαγωγής της συλλογικότητας.

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

📍Καβέτσου 13, Μυτιληνη, 81100 (οδηγίες πλοήγησης κλικ εδώ)

☎️22513 02684

Προηγούμενο Άρθρο

Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Πειραιά: Εορτασμός Μεταστροφής Αγίου Παύλου και Χειροθεσίες Κων/νου Καπέλλου-Ιωάννη Στεφάνου

Επόμενο Άρθρο

Τάγμα Αδελφών Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως Νεκρώσιμη Ακολουθία Αδελφής Serge (Άννας) Βακονδίου

You might be interested in …

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών συνεχίζει να βρίσκεται η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς

Η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς συνεχίζει τις δράσεις της στην περιοχή της Μάνδρας, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει όσο μπορεί τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες της […]

Η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ε.Ε. να διασφαλίσει, αποτελεσματικά, το δικαίωμα οικογενειακής ζωής για όλους τους πρόσφυγες

  ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ   Ανακοίνωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Προσφύγων – 20 Ιουνίου 2013   Η Κάριτας Ευρώπης καλεί την Ε.Ε. να διασφαλίσει, αποτελεσματικά, […]

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής και η οποία εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Αποστολικός […]