13 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τάγμα Αδελφών Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως Νεκρώσιμη Ακολουθία Αδελφής Serge (Άννας) Βακονδίου

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 απεβίωσε η Αδελφή Serge (κατά κόσμο Άννα Βακονδίου) του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε μέσα σε κλίμα μεγάλης οδύνης για την απώλειά της, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 3.30 το μεσημέρι. Η σορός της εκλιπούσης μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό στις 2.30 και αμέσως οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ, που είχαν ήδη συγκεντρωθεί εκεί, άρχισαν τις Προσευχές για εκείνη απαγγέλλοντας το Ροδάριο.

Στις 3.30 άρχισε η Εξόδιος Ακολουθία με Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Λουκά π.Javier και συλλειτούργησε μαζί του ο Υπεφημέριος π.Jose . Δίπλα στην σορό της εκλιπούσης Αδελφής βρέθηκαν όλες οι Αδελφές του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ οι οποίες ζουν και εργάζονται στην Αττική (Πειραιά-Πεύκη), με επικεφαλής την Έπαρχο της Ευρώπης και εκπρόσωπο των Αδελφών στην Ελλάδα Αδελφή Αγνή Παλαιολόγου και την Ηγουμένη της Μονής τους Αδελφή Ελπίδα Στεφάνου. Μοναχές και Μοναχοί πολλών Μοναχικών Ταγμάτων της Αρχιεπισκοπής μας παραβρέθηκαν, προσευχήθηκαν και τίμησαν την εκλιπούσα Αδελφή.

Μετά από τη Θεία Λειτουργία ψάλθηκε η Εξόδιος Ακολουθία και ακολούθησε η διαδρομή προς το Καθολικό Κοιμητήριο του Ηρακλείου Αττικής στο «σπίτι των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ» όπου και έγινε η ταφή της.

Η Αδελφή Serge ,κατά κόσμο Άννα Βακονδίου, γεννήθηκε στη Βάρη της Σύρου στις 15 Φεβρουαρίου του 1930. Από μικρή ηλικία αισθάνθηκε την επιθυμία να ακολουθήσει την Μοναχική Ζωή και εντάχθηκε στο Τάγμα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Υπηρέτησε στα Σχολεία των Αδελφών στην Χίο, στην Κύπρο, στην Κρήτη, στην Αθήνα και φυσικά στο Βόλο που έζησε και τα περισσότερα χρόνια της Μοναχικής ζωής της. Μετά από αυτό το μεγάλο δρόμο προσφοράς μακριά από την πατρίδα της, ήλθε στην Ιερά Μονή του Τάγματος των Αδελφών στο Ηράκλειο της Αττικής το 2002 όπου και έζησε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής της, έναν νέο τρόπο ήρεμης αφιερωμένης ζωής μέχρι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 που ο Κύριος την κάλεσε κοντά Του. Στα τελευταία από αυτά τα 20 χρόνια, δυστυχώς κάποια ορθοπεδικά προβλήματα είχαν σαν αποτέλεσμα να πονέσει, να ταλαιπωρηθεί, αλλά εκείνη με περίσσια υπομονή και Πίστη στον Κύριο τα αποδέχθηκε όλα με χαρά.

Οι ταλαιπωρίες αυτές Σεβαστή Αδελφή ήταν θυσία στον Θεό Πατέρα και είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος θα σας το ανταποδώσει και θα σας ανοίξει τον Παράδεισο στο Φως και την Αιώνια Ευτυχία κοντά Του!!!

Αδελφή Serge είναι πολλά όσα πήρα από εσάς τα 15 χρόνια της κοινής ζωής μας στην Καθολική Ενορία του Βόλου. Τα νεανικά μου χρόνια είχαν ένα μεγάλο στήριγμα ζωής, εσάς…

Θα έχετε πάντα μία θέση στην καρδιά μου!!!

Είμαι βέβαιος ότι ο Κύριος θα σας έχει δίπλα Του και θα συνεχίσετε να ενδιαφέρεστε για όλους εμάς και τις οικογένειές μας!!!

Ο Κύριος ας την αναπαύει εν χώρα ζώντων.

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο

Επόμενο Άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το αποστολικό του ταξίδι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

You might be interested in …

Χωρίς τίτλο ……..

Ο Καιρός πέρασε και το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Θα πάμε για διακοπές στην Σαντορίνη. Όλα παιδιά της ενορίας του Αγίου Παύλου που έχουμε δηλώσει συμμετοχή. Δευτέρα 19 Ιουλίου ο καιρός είναι βροχερός, τίποτε […]