28 Απριλίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Συνάντηση του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας με το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας Αθήνας είχε το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας (Council of Churches in the Netherlands) με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα μας που είχε ως θέμα τον ρόλο της Εκκλησίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου τέσσερα από τα οκτώ μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν την Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα γραφεία των Προγραμμάτων Προπληρωμένων Καρτών, ΕΣΤΙΑ και ΗΛΙΟΣ όπου έγινε παρουσίαση του έργου από τις υπεύθυνες των αντίστοιχων προγραμμάτων.

Τέλος, η ομάδα των εκπροσώπων του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ολλανδίας μετέβη στις εγκαταστάσεις του Τομέα Προσφυγικού Έργου, στην οδό Καποδιστρίου 52, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του συσσιτίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δράσεις του.

Κατά τη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρο της Κάριτας Αθήνας π. Θεόδωρο Κοντίδη και τα μέλη του Δ.Σ., π. Γεώργιο Ντάγκα, Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Μέρριττ, Στανίσλαο Στουραϊτη, Ελένη Κάραμποττ και Νικολέττα Δελατόλα συζητήθηκε διεξοδικά το έργο της Οργάνωσης, από την αρχή της ίδρυσής της, το 1978 και ιδιαίτερα μετά την προσφυγική κρίση του 2015, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η οκταμελής αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εκκλησιών, Geert van Dartel, τον Επίσκοπο Groningen-Leeuwarden, Ron van den Hout, την  Αιδ. Karin van den Broeke, Επικεφαλή του Προγράμματος Kerk in Actie (Εκκλησία σε Δράση) της Προτεσταντικής Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ολλανδία κ. Πολύκαρπο, την κα Annelies Klinefelter, εκπρόσωπο της Mennonite Society και Πρόεδρο των Ομάδων Christian Peacemakers, τον Δρ. Goos Minderman, συντονιστή της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME), την Αιδ. Christina Crouwel, Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου των Εκκλησιών και την κα Tineke van der Stok, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Kerk in Actie (Εκκλησία σε Δράση) της Προτεσταντικής Εκκλησίας, βρέθηκε στη χώρα μας από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και είχε σειρά επαφών στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και την Αθήνα, καθώς και συναντήσεις στρογγυλής τράπεζας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, τις οργανώσεις Αποστολή, Κάριτας Ελλάς, Κάριτας Αθήνας, GCR και Συνύπαρξη.

Προηγούμενο Άρθρο

Προσφορά μαθητών των Λεοντείων Λυκείων Αθηνών & Νέας Σμύρνης στην Κάριτας Αθήνας

Επόμενο Άρθρο

Κ-309, 31 Μαρτίου 2022

You might be interested in …

Προσφορά μαθητών των Λεοντείων Λυκείων Αθηνών & Νέας Σμύρνης στην Κάριτας Αθήνας

Δέκα κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, καθώς και χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Αθηνών προσφέρθηκαν στην Κάριτας Αθήνας για τις ανάγκες του προσφυγικού της έργου. Αντιπροσωπεία […]

Αθήνα: Εορτή του Αγίου Φραγκίσκου

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2017 η Ενορία του Αγίου Φραγκίσκου στους Αγίους Αναργύρους Αττικής εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον  προστάτη της «φτωχούλη του Θεού» Άγιο Φραγκίσκο .  Εκατοντάδες προσκυνητές από όλες τις Ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών γέμισαν […]