7 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Προσφορά μαθητών των Λεοντείων Λυκείων Αθηνών & Νέας Σμύρνης στην Κάριτας Αθήνας

Δέκα κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, καθώς και χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Αθηνών προσφέρθηκαν στην Κάριτας Αθήνας για τις ανάγκες του προσφυγικού της έργου.

Αντιπροσωπεία δώδεκα μαθητών παρέδωσε στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Οργάνωσης κα Ελένη Κάραμποττ, την ανθρωπιστική βοήθεια που είχαν συγκεντρώσει μαζί με τους συμμαθητές τους, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης με τίτλο «Εξόρμηση Αγάπης», παρουσία του Γενικού Διευθυντή κ. Χρήστου Νάκη, της Υπεύθυνης Ποιμαντικής της Λεοντείου Σχολής Αθηνών κας Δανάης Αναγνωστοπούλου και της καθηγήτριας μαθηματικών κας Ειρήνης Πρίντεζη.

Επίσης, ισόποση ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα (ζυμαρικά και όσπρια) παρέδωσε αντιπροσωπεία 23 μαθητών του τμήματος της Β΄ Λυκείου του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας στην οδό Καποδιστρίου 52, συνοδευόμενη από τον φιλόλογο κ. Δημήτριο Πατώκο, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης «Εξόρμηση Αγάπης» που υλοποιείται από τα δύο σχολεία τα τελευταία 29 χρόνια!

Στα παιδιά και των δύο σχολείων έγινε παρουσίαση του φιλανθρωπικού έργου που έχει αναπτύξει η Κάριτας Αθήνας από την ίδρυσή της, το 1978 και ιδιαίτερα μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί μετά την προσφυγική κρίση του 2015, με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Προηγούμενο Άρθρο

«Ο άγνωστος Ιωσήφ. Ο ξυλουργός, ο άνδρας της Μαριάμ» του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη, μέρος β’

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας με το Συμβούλιο των Εκκλησιών της Ολλανδίας

You might be interested in …

Ι. Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών: Ανακοίνωση Χειροτονίας

Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ   Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο  Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Θεόδωρος Κοντίδης θα χειροτονήσει πρεσβύτερο τον διάκονο π. Παύλο-Ιωάννη Σινιγάλια, που υπηρετεί σήμερα στην Καθολική ενορία […]