21 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ιστορίες ιεραποστόλων που αναζωπυρώνουν το πάθος για το Ευαγγέλιο

“Dove solo l’anima arriva”  είναι ο τίτλος του βιβλίου της Monica Mondo η οποία έχει συλλέξει μερικές από τις συνεντεύξεις με τους ιεραποστόλους, που ασχολούνται με πραγματικότητες που είναι τόσο δύσκολες όσο και αξέχαστες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για την εκπομπή «Soul» της Tv2000. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τον πρόλογο που έγραψε ο Paolo Ruffini, πρόεδρος του Dicastero για την Επικοινωνία.

«Ταξιδεύουμε από τη Μαδαγασκάρη του πατέρα Pedro στην Ιαπωνία του πατέρα Tosolini, από τις φαβέλες του Μπουένος Άιρες όπου ήταν η κατοικία του Πάπα Φραγκίσκου στην πληγωμένη καρδιά στα βάθη της Αφρικής, όπου η άσκοπη βία εναντίων των πιο μικρών δεν παραμένει η τελευταία λέξη, επειδή γυναίκες όπως η αδελφή Rosemary είναι σε θέση να αναζωπυρώσουν την ελπίδα εκεί όπου η κόλαση φαίνεται ότι έχει βρει το σπίτι της». Αυτά γράφει ο Paolo Ruffini πρόεδρος του Dicastero για την Επικοινωνία, στον πρόλογο του βιβλίου της Monica Mondo “Dove solo l’anima arriva”, το οποίο εκδόθηκε από την Editrice Missonaria Italiana και θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από αύριο.

Η τηλεοπτική εκπομπή

Στον πρόλογο ο οποίος δημοσιεύθηκε από το “Osservatore Romano”, ο Ruffini θυμίζει ότι το βιβλίο της Monica Mondo το οποίο συγκεντρώνει ορισμένες από τις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν για την εκπομπή «Soul» του Tv2000, μεταφέρει επίσης τον αναγνώστη «νοερά μπροστά στον τοίχο που χωρίζει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους  προσευχόμενοι με την αδελφή Donatella απαγγέλλοντας το ροδάριο των λυπηρών μυστηρίων και της ελπίδας», διεισδύοντας «στο έδαφος του πολιτισμού με τους φιλοσόφους όπως οι José Tolentino Mendonça και Timothy Radcliffe», συγκρουόμενοι «με την εξαθλιωτική φτώχεια του Νοτίου Σουδάν του πατέρα Moschetti», ενωμένοι «στο δρόμο του σταυρού των μεξικανών μεταναστών του πατέρα Rigoni» και συναντώντας «την αδάμαστη ελπίδα της αδελφής Bertelli, μιας νέας μητέρας για πολλά παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Μπανγκόκ».

Η δύναμη του Ιησού

Αυτές οι συναντήσεις με τους ιεραποστόλους, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Dicastero για την Επικοινωνία, υποδεικνύουν ότι τελικά το Ευαγγέλιο συνεχίζει να αποτελεί «πάντα είδηση»: πρόκειται για ιστορίες ζωής ικανές να αναζωπυρώσουν «μέσα μας το πάθος για το Ευαγγέλιο», διότι τα λόγια των μοναχών και των ιερέων στις συνεντεύξεις με τον συγγραφέα «ηχούν δυνατά μέσα από την παθιασμένη μαρτυρία και την ακούραστη φιλανθρωπία», όταν προφέρονται από «ανθρώπους που έχουν στοιχηματίσει όλη τους τη ζωή στην αδύναμη ισχύ του Ιησού Χριστού, μια δύναμη που αλλάζει τη ζωή όσων συμφωνούν να τον συναντήσουν μέσω της αδυναμίας του μάρτυρα». Πρόκειται για «θαύματα που ακόμη και σήμερα το Ευαγγέλιο ξέρει να προκαλεί, εκείνα τα θαύματα που οι ιεραπόστολοι συναντούν στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της γης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο Θεός πάντα προηγείται από εμάς, ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον φόβο και ότι η ζωή υπερισχύει επί του θανάτου».

Μετάφραση: ρφ/kantam.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

13 νέοι Καρδινάλιοι για την ιεραποστολική Εκκλησία

Επόμενο Άρθρο

Κίνα, χειροτονήθηκε και δεύτερος επίσκοπος μετά από συμφωνία με την Αγία Έδρα

You might be interested in …

Ασυνόδευτοι ανήλικοι Ελλάδα – Κύπρος

Ασυνόδευτοι ανήλικοι Ελλάδα –  Κύπρος               «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τελείωσα το σχολείο και σπουδάζω. Μη νομίζετε ότι στην Ελλάδα δεν ταλαιπωρήθηκα. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, όμως αυτό που με κράτησε στα πόδια ήταν ελπίδα, […]

Ο Καρδινάλιος της Κινσάσα στο Συμβούλιο του Πάπα

    Η Αφρική εκπροσωπείται και πάλι στο Συμβούλιο των Καρδιναλίων. Αυτή είναι η κύρια καινοτομία που προκύπτει από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πάπας σχετικά με την ομάδα των καρδιναλίων που τον βοηθούν στη […]