8 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

«Κάνε με, Θεέ μου, εργάτη ειρήνης!»

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε πολλές από τις ομιλίες και τις γενικές ακροάσεις του αναφέρεται στο θέμα της ειρήνης και καταγγέλλει τις εμπόλεμες συρράξεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή, τον θάνατο αμάχων και τον πόνο αθώων ανθρώπων. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, κατά την ώρα του Angelus, απευθυνόμενος σε πλήθος κόσμου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, κάλεσε τους πιστούς να αφιερώσουν το φετινό έτος στην προσευχή και ιδιαίτερα στην προσευχή για την ενότητα των χριστιανών και για την ειρήνη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνογαλλικά Σχολεία του Νομού Αττικής, που είναι μέλη της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.), δηλαδή η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών, η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc, η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, το Δημοτικό Δελασάλ Αλίμου, η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul και η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, πραγματοποίησαν μια κοινή δράση για όλους τους καθολικούς μαθητές και μαθήτριές τους. Το θέμα της συνάντησης ήταν η μελέτη και η εμβάθυνση στην έννοια της ειρήνης. Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε ως τίτλο τη φράση από την προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης:

«Κάνε με, Θεέ μου, εργάτη ειρήνης!»

Όλοι οι καθολικοί μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων-Λυκείων των προαναφερθέντων Σχολείων συγκεντρώθηκαν στους χώρους της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 αντίστοιχα.

Κατά τις δύο αυτές ημέρες, περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παιδιά της ηλικίας τους από τα άλλα Ελληνογαλλικά Σχολεία, να εργαστούν ομαδικά και να μελετήσουν τους τρόπους επίτευξης της ειρήνης, με βάση την προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου. Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών Θεόδωρου Κοντίδη, συμμετείχαν ενεργά με την ανάγνωση βιβλικών κειμένων και δεήσεων, με ψαλμούς, άσματα και με συμβολικές κινήσεις.

Οι Ιερείς της Αρχιεπισκοπής μας, οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, οι Μαριανοί Αδελφοί, οι Γενικοί Διευθυντές και οι κατηχητές των έξι Σχολείων,μοιράστηκαν με τα παιδιά τον ενθουσιασμό τους, τις σκέψεις και τις ιδέες τους, την προσευχή τους, το όραμά τους για έναν καλύτερο κόσμο, τον δικό τους μελλοντικό κόσμο.

Ας μη σταματούμε ποτέ να προσευχόμαστε για την ειρήνη: την ειρήνη στον κόσμο, την ειρήνη στις σχέσεις μας με τους άλλους, την εσωτερική μας ειρήνη, την ειρήνη του Θεού. Ας είμαστε εργάτες ειρήνης στο περιβάλλον όπου ζούμε και ζωντανά παραδείγματα συμφιλίωσης και ενότητας για τα παιδιά μας.

Προηγούμενο Άρθρο

«Δυσκολία ή ευκολία της προσευχής;», του σεβασμ. Ιωάννη Σπιτέρη

Επόμενο Άρθρο

Η Πρέσβης της Γαλλίας επισκέφθηκε τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης

You might be interested in …

Συνέδριο «Παιδική κακοποίηση: Αντιδρούμε & ελπίζουμε»

Την Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 το Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Γυναικών «Δάμαρις η Αθηναία» , ο Δήμος Αθηναίων και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας διοργάνωσαν ένα εξαιρετικής σημασίας Συνέδριο με […]

Eπίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας των Ιησουιτών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα JRS Greece

Η Υπηρεσία των Ιησουιτών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια των νέων τους εγκαταστάσεων την Πέμπτη το απόγευμα, 21 Μαρτίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών, π. Θεόδωρος Κοντίδης […]