10 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Αθήνας: Εκδρομή του τομέα εκδηλώσεων

«Η ΘΗΒΑ ΤΟΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
&
Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ»

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στη «Θήβα του Πινδάρου και του Όσιου Λουκά & στη Λιβαδειά της Λήθης και της Μνημοσύνης» είναι αφιερωμένη η εκδρομή του Τομέα Εκδηλώσεων της Κάριτας Αθήνας που διοργανώνεται το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, μετά από αναστολή των δραστηριοτήτων της τα τελευταία τρία, σχεδόν, χρόνια, λόγω πανδημίας!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά επίσκεψη/ξενάγηση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, πατρίδα του αρχαίου λυρικού ποιητή Πινδάρου (522 π.Χ. – 443 π.Χ.). Το μουσείο, εμβαδού 1.000 τ.μ. συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία κορυφαία μουσεία της χώρας, μαζί µε αυτό της Ακρόπολης και των Δελφών, καθώς μερικές από τις συλλογές του θεωρούνται σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα πολλά εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία καλύπτοντας χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από την παλαιολιθική εποχή έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους.

Επόμενος προορισμός, η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, η Αγιά-Σοφιά της Ρούμελης, όπως την αποκαλούν, η οποία από την ίδρυσή της έως και σήμερα ταυτίζεται με την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και αποτελεί ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με τη Νέα Μονή της Χίου και τη Μονή Δαφνίου.

Στην επιστροφή και στο δρόμο προς τη Λιβαδειά θα γίνει σύντομη στάση στον εντυπωσιακό καταρράκτη της Πέτρας για τις απαραίτητες φωτογραφίες για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, στους πρόποδες του Ελικώνα, όπου κατά την αρχαιότητα υπήρχε το περίφημο Τροφώνιο μαντείο και οι πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης. Θα θαυμάσουμε την περίφημη και πανέμορφη περιοχή Κρύα με τα τρεχούμενα νερά, τους αιωνόβιους πλάτανους, τα πέτρινα γεφύρια, τους νερόμυλους και τους μικρούς καταρράκτες, την προτομή της Έρκυνας στον ομώνυμο ποταμό, έργο του ντόπιου καλλιτέχνη Σπύρου Γουργιώτη, τον έναν από τους τέσσερις … καταλανικούς πύργους της Ελλάδας και το ρολόι του Έλγιν (δωρεά του γνωστού Βρετανού διπλωμάτη, ο οποίος αφαίρεσε πολυάριθμα γλυπτά από τον Παρθενώνα, τον ναό της Απτέρου Νίκης και άλλους αρχαιολογικούς χώρους και τους μετέφερε στη χώρα του), κατασκευασμένο στο Λονδίνο, το 1803!

Θα γευματίσουμε στο εστιατόριο «Η Κρύα» και πριν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περπάτημα, αγορές παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής (γαλακτοκομικών, ζυμαρικών κλπ) ή καφέ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με εξόφληση στο κεντρικό γραφείο της Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9, τηλ: 210 3626186, από τις 08.30-14.30) με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 18/10/2022.

*Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 35 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των συμμετεχόντων, η εκδρομή θα ακυρωθεί.
Τιμή κατ΄άτομο: 32€ (περιλαμβάνεται η μεταφορά και το γεύμα με κρασί)
Για τις ώρες αναχώρησης από τις ενορίες θα ενημερωθείτε από την Γραμματεία της Κάριτας Αθήνας.

Προηγούμενο Άρθρο

Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Επόμενο Άρθρο

Annunziata Ναυμαχία της Ναυπάκτου

You might be interested in …

Κάριτας Αθήνας: Εκστρατεία προσφοράς για τους ηλικιωμένους

Η Κάριτας Αθήνας σταθερή στη δέσμευσή της για έμπρακτη προσφορά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, ενεργεί με διάφορες δράσεις και καλεί όλους όσοι μπορούν να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Αυτή τη χρονιά, στη 1 και […]

Οι Μεσογειακές Κάριτας κάνουν έκκληση για ασφαλείς και ανοικτούς διαύλους νόμιμης εισόδου στην ΕΕ

Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων  20 Ιουνίου 2014   Οι Μεσογειακές Κάριτας κάνουν έκκληση για ασφαλείς και ανοικτούς διαύλους νόμιμης εισόδου στην ΕΕ

Κάριτας Ελλάς: Βομβιστική Επίθεση σε Αποθήκη της Κάριτας στην Ουκρανία

Αποθήκη της Κάριτας καίγεται ολοσχερώς μετά από ολονύκτια ρώσικη επίθεση 300 τόνοι αγαθών ανθρωπιστικής βοήθειας καταστράφηκαν «Η επίθεση της Ρωσίας στην αποθήκη της Κάριτας Spes στο Λβιβ της Ουκρανίας χθες (19 Σεπτεμβρίου) το βράδυ, καταστρέφοντας […]