3 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής

Με επιτυχία λειτουργεί από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 το Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής, με την υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας, της οποίας είναι μέλος.

Η παρουσίαση του τρόπου και του σκοπού λειτουργίας του Κέντρου στους ενορίτες έγινε την προηγούμενη ημέρα από τον εφημέριο π. Ανδρέα Βουτσίνο, την Γραμματέα του Δ.Σ της Οργάνωσης κα Ελισάβετ Ιουστινιανού, τον Διευθυντή Λειτουργίας κ. Φίλιππο Σαλίμπα, την Υπεύθυνη Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας κα Μάρθα Κουτσογιαννούλη και την εθελόντρια/συντονίστρια κα Άννα Σκλάβου.

Το Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής που στεγάζεται στην ενορία του Αγίου Λουκά απευθύνεται τόσο στους ενορίτες, όσο και στο ευρύ κοινό. Δέχεται ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, φυλής και φύλου στους οποίους προσφέρεται βοήθεια και συμβουλές σε διάφορα θέματα σχετικά με την υγεία, την οικογένεια, την οικονομική και την πνευματική ζωή, κατόπιν συνεννόησης με τις υπεύθυνες.

Οι συντονιστές του Κέντρου υποδέχονται και ακούν προσεκτικά το κάθε άτομο, φροντίζοντας να νιώσει άνετα, ώστε να μπορέσει να μοιραστεί το θέμα που το απασχολεί. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν να το κατευθύνουν υπεύθυνα προς τη σωστή υπηρεσία/διαδικασία, ανάλογα με το αίτημά του και το υποστηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας.

Το Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής συντονίζεται από εθελοντές της ενορίας, εκπαιδευμένους κατάλληλα και εποπτευόμενους από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας σε άμεση και στενή συνεργασία με τον εφημέριο της ενορίας.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Λουκά 1, Νέο Ηράκλειο Αττικής τηλ: 210-2818368, email: akroasi.agloukas@gmail.com

caritasathens.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κοπή της βασιλόπιτας στον οίκο ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός»

Επόμενο Άρθρο

Στον πόλεμο όλοι είναι χαμένοι

You might be interested in …

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών συνεχίζει να βρίσκεται η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς

Η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς συνεχίζει τις δράσεις της στην περιοχή της Μάνδρας, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει όσο μπορεί τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες της […]

Η Κάριτας Ελλάς για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Οι δυνατές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν στη χώρα, από την Τρίτη 5.9.2023, οδήγησαν σε καταστροφικές πλημμύρες στο Πήλιο, τα γύρω χωριά και τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, με […]