4 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κένυα: Σταθείτε δυνατοί στην πίστη

Την πρώτη ολοκληρωμένη ημέρα της επίσκεψής του στην Κένυα, ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε χώρο που είχε ειδικά διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι. Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο Πάπας τόνισε τη σημασία της οικογένειας, σημειώνοντας ότι, η κοινωνία της Κένυας είναι ευλογημένη με μια ισχυρή οικογενειακή ζωή, ένα βαθύ σεβασμό για τη σοφία των ηλικιωμένων και την αγάπη για τα παιδιά. Η υγεία της κάθε κοινωνίας εξαρτάται από την υγεία των οικογενειών της.

Ο Άγιος Πατέρας έκανε επίσης και μια ειδική έκκληση για τους νέους της Κένυας, λέγοντας: «Κάνω έκκληση με έναν ιδιαίτερο τρόπο στους νέους της χώρας. Αφήστε τις μεγάλες αξίες των παραδόσεων της Αφρικής, τη σοφία και την αλήθεια του λόγου του Θεού, και το γενναιόδωρο ιδεαλισμό της νιότης να σας καθοδηγεί στην προσπάθεια να διαμορφώσετε μια κοινωνία που θα είναι όλο και πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, και με σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είθε να μπορείτε πάντα να δείχνετε ενδιαφέρον για τις ανάγκες των φτωχών, και να απορρίπτετε όλα όσα οδηγούν στην προκατάληψη και τις διακρίσεις, γι’ αυτά τα πράγματα, που όπως ξέρουμε, δεν είναι του Θεού».

Ο Πάπας κάλεσε όλους εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί για τη Θεία Λειτουργία «να σταθούν δυνατοί στην πίστη και να μην φοβούνται, λέγοντάς τους ότι ο Κύριος μας ζητά να είμαστε ιεραποστολικοί μαθητές, άνδρες και γυναίκες που ακτινοβολούν την αλήθεια, την ομορφιά και τη μεταμορφωτική δύναμη του Ευαγγελίου».

Ούτε η βροχή μπόρεσε να μειώσει τη διάθεση των Κενυατών. Εντυπωσιακός αριθμός Καθολικών αλλά και μη Καθολικών άρχισε να συγκεντρώνεται στην πανεπιστημιούπολη του Ναϊρόμπι από τις τρεις το πρωί. Η Θεία Λειτουργία άρχισε στις 10 το πρωί και διήρκεσε περίπου μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά.

Τα μέσα ενημέρωσης της Κένυας ανέφεραν ότι η χωρητικότητας τριακοσίων χιλιάδων πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Χιλιάδες άλλοι Κενυάτες είχαν παραταχθεί στους δρόμους της περιοχής περιμένοντας έστω μια στιγμιαία εικόνα του πάπα Φραγκίσκου. Σε μια χώρα όπου ένας στους τρεις είναι καθολικός, αυτό είναι κατανοητό. Η κυβέρνηση τίμησε την ημέρα με δημόσια αργία.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κένυα. Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση

Επόμενο Άρθρο

Πάπας Φραγκίσκος: ομιλία στο προσωπικό του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι

You might be interested in …

Πάνω από 60.000 άνθρωποι διαδηλώνουν για την ζωή

Σλοβακία. «Τέτοια μεγάλη εκδήλωση έχει να γίνει στη Σλοβακία από το Νοέμβριο του 1989, όταν οι κάτοικοι της Σλοβακίας απαίτησαν τη δημοκρατία και την πτώση του κομμουνισμού». Με αυτό τον τρόπο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, […]

Πάπας: «Να σιγήσουν τα όπλα. Αυτοί που κάνουν πόλεμο ξεχνούν την ανθρωπότητα!»

Ο πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την πρόσκλησή του να οριστεί η 2α Μαρτίου ως Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την Ειρήνη στην Ουκρανία και καταγγέλλει τη “διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων”, η οποία, όπως λέει, […]

Pope meets with President of Greece

(Vatican Radio) This morning, Friday 28 March 2014, in the Vatican Apostolic Palace, the Holy Father Francis received in Audience the President of the Hellenic Republic, His Excellency Mr. Karolos Papoulias, who subsequently went on […]