18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κάριτας Αθήνας


Μέσα σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κάριτας Αθήνας στο εστιατόριο Butcher & Sardelles στο Γκάζι, που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης με τη συμβολή του CRS, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ: π. Ιωάννης Πάτσης (Αντιπρόεδρος & Διευθυντής), κα Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Μέρριττ (Γενική Γραμματέας), κ. Στανίσλαος Στουραΐτης (ταμίας) κα Ελένη Κάραμποττ (Υπεύθυνη Τομέων Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων & Τρίτης Ηλικίας), κα Νικολέττα Δελατόλα (Υπεύθυνη Προγράμματος «Αγαπώ και Προσφέρω») και κ. Μανώλης Σιγάλας, τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ π. Ανδρέας Βουτσίνος, κα Μαρία Μηλιάρη και κα Βιολέττα Λαμπούς, τα  μέλη της πρώην Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Προσφυγικού Έργου κα Ιλιάνα Ραουζαίου, κα Γεωργία Φόνσου και κ. Τζο Φεγκάλι, το μέλος της Δ.Ε. κ. Ιωσήφ Πρίντεζης, ο Διευθυντής Λειτουργίας κ. Φίλιππος Σαλίμπας, ο Νομικός  Σύμβουλος κ. Δημήτρης Λεβαντής, o Διευθυντής της Caritas Andria don Mimmo Francavilla και ο κ. Francesco  Delfino, Γραμματέας του Ιεροσπουδαστηρίου της Μολφέτα (που βρέθηκαν στην Αθήνα για το Πρόγραμμα Μικροπίστωσης της Κάριτας Αθήνας με σκοπό την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το οποίο χρηματοδοτεί η ιταλική αυτή οργάνωση) και φυσικά σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το Δ.Σ. απένειμε τιμητική πλακέτα στα πέντε μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Προσφυγικού Έργου (κ.κ. Νίκο Βουτσίνο, Νικολέττα Δελατόλα, Ιλιάνα Ραουζαίου, Τζο Φεγκάλι και Γεωργία Φόνσου), για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά τους, μετά την λήξη της θητείας τους.  Μάλιστα οι τρείς τελευταίοι αποδέχθηκαν την πρόταση του π. Ιωάννη να συνεχίσουν το έργο τους επευφημούμενοι κι καταχειροκροτούμενοι από όλους τους παραβρισκόμενους. Ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας ευχαρίστησε και το προσωπικό για την καθημερινή του προσπάθεια να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που επιτελεί η Οργάνωση κι έκοψε την πίτα με την ευχή να ξαναβρεθούν του χρόνου και πάλι όλοι μαζί!

Τυχερή της βραδιάς αποδείχθηκε η κα Αλίκη Κατσά, Υπεύθυνη  Δραστηριοτήτων Ένταξης Ενηλίκων, του Προγράμματος Στέγασης, η οποία κέρδισε το φλουρί, παραλαμβάνοντας ένα συμβολικό δώρο από το παλαιότερο μέλος της Κάριτας Αθήνας και πρώην μέλος του Δ.Σ. κα Μαρία Μηλιάρη.

Προηγούμενο Άρθρο

Κοπή της πίτας στον οίκο ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός»

Επόμενο Άρθρο

Ο πρώτος μήνας του χρόνου σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη

You might be interested in …

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ: Η ασυμφωνία της Ευρώπης στα μεταναστευτικά ζητήματα παρατείνει την άσκοπη ταλαιπωρία των μεταναστών

Η ασυμφωνία της Ευρώπης στα μεταναστευτικά ζητήματα παρατείνει την άσκοπη ταλαιπωρία των μεταναστών Πρόσφυγες από τη Συρία στο κέντρο υποδοχής της Χίου Φωτογραφία: Εβελίνα Μανωλά – ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ 16-05-2015 Δήλωση: Αντίδραση στην αποτυχημένη έκτακτη συνεδρίαση […]

Οικογένειες του ξενώνα φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

  Οικογένειες του ξενώνα φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο  μαζί με οικογένειες από την τοπική κοινότητα οργάνωσαν μια κοινή  εκδρομή στην Κηποπαιδεία   Στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νέο Κόσμο, οικογένειες που διαμένουν στον ξενώνα φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς μαζί με οικογένειες από την τοπική κοινότητα επισκέφθηκαν το βιωματικό […]

Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής

Με επιτυχία λειτουργεί από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 το Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής, με την υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας, της οποίας είναι μέλος.