6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Μείζον Ενοριακό Συμβούλιο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 29 Μαΐου το πρώτο Μείζον Ενοριακό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού Αθηνών. Στην ενορία του Αγ. Διονυσίου δραστηριοποιούνται περίπου 20 καθολικές ομάδες που καλύπτουν όλο το φάσμα των ποιμαντικών και φιλανθρωπικών δράσεων. Αυτή τη φορά συναντήθηκε το σύνολο των θεσμών της ενορίας με τις ολομέλειές τους, όχι απλά τα Προεδρεία.

Λόγω του πλήθους των συμμετεχόντων, το Μείζον Ενοριακό Συμβούλιο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο Auditorium. Χαιρετισμό προς όλες τις ομάδες απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Θεόδωρος Κοντίδης, ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του Συμβουλίου. Ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού π. Γιώργος Ντάγκας υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι τριπλός: 1) να δούμε ποιοι είμαστε ώστε να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να μετρήσει η κάθε ομάδα τις δυνάμεις της, 2) να καλέσουμε πίσω τα μέλη εκείνα που τα τελευταία χρόνια -εξαιτίας της πανδημίας ή άλλων προσωπικών λόγων- ήταν ανενεργά και, 3) να προγραμματιστούν από κοινού οι ποιμαντικές δράσεις της επόμενης χρονιάς στον Καθεδρικό Ναό.

Οι εργασίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και όλοι οι φορείς έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και με πολύ ενθουσιασμό για τα όσα επιφυλάσσει η επόμενη ποιμαντική χρονιά, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Το Μείζον Ενοριακό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη ήταν -σε ενοριακό επίπεδο- η καλύτερη εφαρμογή της Συνοδικότητας στην πράξη!

Προηγούμενο Άρθρο

Τι σημαίνει Κάριτας για εσένα; – What does Caritas mean to you?

Επόμενο Άρθρο

Η χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης συμμετείχε σε θρησκευτική συναυλία στον Άγιο Διονύσιο

You might be interested in …

Με την ευκαιρία της 56ης Παγκόσμιας ημέρας Προσευχής για τις κλήσεις

  Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 7 το απόγευμα, η Ένωση Καθολικών Μοναχών Ελλάδος, με την ευκαιρία της 56ης Παγκόσμιας ημέρας Προσευχής για τις κλήσεις, οργάνωσε μία συγκέντρωση στην Ενορία Ηρακλείου Αττικής, η οποία […]