20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Σε λίγες μέρες, την Μεγάλη εβδομάδα θα τελέσουμε την ανάμνηση του Σταυρού και της Ανάστασης του Χριστού.

Σταυρός, Ανάσταση, Ανάμνηση. Αυτές οι λέξεις είναι χριστιανικές, χαρακτηρίζουν την χριστιανική μας πίστη.

Ο Σταυρός είναι σκάνδαλο στα μάτια του κόσμου αλλά στα μάτια του πιστού που γνωρίζει την αλήθεια είναι σοφία και δόξα Θεού, κατά την έκφραση του αποστόλου Παύλου. Ο Σταυρός είναι η έκφραση της πιστής αγάπης του Θεού για μας τους ανθρώπους. Παρά την αναξιότητα και την αχαριστία μας, σε τέτοιο σημείο μας αγάπησε ο Θεός. Στο Σταυρό η αγάπη του Θεού, η χάρις, και η ευσπλαχνία θριαμβεύουν και υπερισχύουν.

Η Ανάσταση μας αποκαλύπτει τη νέα ζωή, την μετοχή στη ζωή του Θεού για την οποία ο Κύριος μας έπλασε πριν θεμελιώσει τον κόσμο. Ο Θεός μας έπλασε για να μας καλέσει και να μας οδηγήσει στην Ανάσταση. Με το βάπτισμα έχουμε κάνει δικό μας δρόμο τον Σταυρό και την Ανάσταση. Πεθαίνουμε ως προς την αμαρτία και το κακό. Ξαναγεννιόμαστε ως τέκνα Θεού, μέτοχοι της δικής του ζωής.

Την μεγάλη εβδομάδα τελούμε την ανάμνηση αυτών των γεγονότων. Μέσα από τις ακολουθίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας. Ανάμνηση δεν είναι απλώς υπενθύμιση. Είναι άγγιγμα: άγγιγμα που φωτίζει, ζωοποιεί και θεραπεύει.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον Σωτήρα Χριστό να μας αγγίξει τις μέρες αυτές. Ας μην τραβηχτούμε από φόβο ή δισταγμό, ας μην μείνουμε τυφλοί και κουφοί ενώπιον του.

Καλό Πάσχα σε όλους

+ Θεόδωρος

Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών

Προηγούμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Εμμανουήλ, Αποστολικού Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

Επόμενο Άρθρο

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

You might be interested in …

Αθήνα: Επέτειος 175 ετών Ενοριακής Ζωής της Ενορίας Αγ. Παύλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Νοεμβρίου 2015  –   1η Κυριακή του νέου λειτουργικού Έτους   Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 η Ενορία του Αγίου Παύλου Πειραιά γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια τα 175 χρόνια Ενοριακής Ζωής της. Το πρωί τελέσθηκε […]

Νεκρώσιμη ακολουθία π. Γαβριήλ Μαραγκού τ.Ι

Την Πέμπτη 5 Μαΐου το ξημέρωμα απεβίωσε ο Σεβαστός και Αγαπητός σε όλους μας Ιησουίτης Ιερομόναχος π.Γαβριήλ  Μαραγκός Τ.Ι. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης για την απώλειά του στον Ιερό Ναό Ιεράς […]