20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέος εκκλησιαστικός υπεύθυνος της Ουκρανικής Κοινότητας

ex_02

ex_02Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιότατος Δημήτριος  κατά την Αρχιερατική Λειτουργία που τέλεσε στην κρύπτη του Ναού της Αγίας Τριάδας,  εγκατέστησε τον παν.τον αρχιμανδρίτη Lubomyr Datsiv, ο οποίος αναλαμβάνει την ποιμαντική φροντίδα και ευθύνη της Καθολικής Ελληνορρύθμου  Ουκρανικής Κοινότητας. Ο παν.τος Lubomyr ανήκει διοικητικά στην εκκλησιαστική επαρχία Sambir-Drohobych της Ουκρανίας. Με αίτημα του Σεβασμιοτάτου Δημητρίου και με την έγκριση  του  Αρχιεπισκόπου Μακαριοτάτου Sviatoslav Shevchuk, προκαθημένου   των  Ελληνορρύθμων Καθολικών Ουκρανών,  και του επισκόπου της επαρχίας του,  Σεβασμιοτάτου Jaroslav Pryriz, ο π.  Lubomyr επανήλθε και πάλι στην Ελλάδα, στην υπηρεσία της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας. 

Κατά την ίδια Αρχιερατική Λειτουργία, ο επίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον π. Taras Kohut, ο οποίος, μετά σχεδόν τρία χρόνια  θητείας ως υπεύθυνος της Ουκρανικής Κοινότητας,  ολοκλήρωσε την εδώ αποστολή του με ιερατική συνείδηση, ζήλο και αφοσίωση.  

Κατά την τελετή αυτή, στην οποία παρέστη ο πρέσβης της Ουκρανίας, κ. Volodymyr Shkurov, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον αποχωρούντα π. Taras για το έργο του υπέρ των Καθολικών Ουκρανών στην Αθήνα και ευχήθηκε επιτυχία στον π.  Lubomyr.   

Προηγούμενο Άρθρο

Κάριτας Αθήνας : 6ήμερο προσκύνημα στην Πολωνία

Επόμενο Άρθρο

Συνοδική Επιτροπή για την Ποιμαντική της Νεολαίας και των Κλήσεων : Μήνυμα προς τους Νέους

You might be interested in …

Ελλ. Καθολική Εξαρχία : Για την αποκατάσταση της Ενότητος μέσα στην Εκκλησία και την αδελφική Κοινωνία μεταξύ των Εκκλησιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΧΙΑ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Με μεγάλη αγάπη καλούμε όλους όσοι πονάνε και αγωνίζονται για την αποκατάσταση της Ενότητος μέσα στην Εκκλησία και την αδελφική Κοινωνία μεταξύ των Εκκλησιών, να […]